maanantai 6. heinäkuuta 2009

AgiRotu 2009

Olipas huisi viikonloppu..

Perjantaina töiden jälkeen suoraan ajelemaan kohti Nastolaa... Pitsakin piti syödä kylmänä matkalla :D Oltiin perillä joskus kasin jälkeen ja ehdin just ilmottaa koirat lauantaille. Nukuttiin Hietaloiden vaunussa.. Vähän huonosti, kun immeiset seurusteli piiiitkälle yöhön vaunualueella :) Mutta sehän on yksi tärkeimmistä asioista aina agirodussa. Näkee tuttuja YMPÄRI suomen, joten tuo sallittakoon ;)

Lauantaina heti aamusta kilpailemaan. Ei ole helppoa omistaa koirat kahdesta eri säkä ryhmästä. Nytkin tutustuin eka Ellin rataan ja sit tutustuin Adan rataan ja kilpailinkin välissä Adan kanssa. Ellin kanssa kisattiin ihan viimeisten joukossa mineissä. Adalla oli näpäkkä nolla rata. Kontaktit oli selkeesti otetut ja vauhti jo ihan eri kuin SM:ssä. Yksi pieni kauneusvirhe pituudelle irtoamisessa, mutta kuitenkin nolla joka riitti lopulta 4 sijaan. HIeno pikkupentu ;D Koiria luokassa oli n.130.
Ellillä tosi hyvä rata muuten, mutta kakkos rima tuli alas :(

Aamun rata oli samalla Finish-Open karsinta rata, jolta pääsi 25 3lk:n koirakkoa finaaliin. Ada siis ilman muuta oli finaalissa:) Ellin finaalipaikkaan en uskonut ja niinpä olin vielä 10 min. ennen finaalin rataantutustumista nukkumassa. Onneksi Elisa muisti ajan ja menin mielenkiinnosta kattoo minien tulokset. Elli oli 25., ja pääsi siis viimeisenä koirana finaaliin! Kiireellä vessaan, kamoja vaihtamaan ja koiraa lämmittämään... No, tällä kertaa voi huokaista ettei nukkunut onnensa ohi tämä pari :) Huikea hieno rata ja pitkään sijalla 1. Leila ja Päivi tiputti meidät lopulta toiseksi. Mutta ennen kaikkea ELLILLE myös AVO-SM-HOPEAA!! :D

Adan kanssa meillä oli myös erittäin hyvä tatsi ja vauhti ihan loppusuoralle asti (medien finaalissa). Mutta sit ei kestänyt enää prässäystä ja puomin alastulo kontakti unohtui... Ja siitä sit ryntäsi suoraan vika päähän putkea.. Hyl. Mutta hienoa oli kisata Adankin kanssa vähän paineenalaisemmin. Nyt se oli taas oma hulttio- itsensä ja kävi sopivilla kierroksilla. Tuohon kun vielä lisätään se pieni maltti niin hyvä tulee :) Elisa ja Iitu malttoivat loppuun saakka ja heille Avoin-SM- neljäs sija :D Onnea!

Illalla kisailtiin vielä myöhäiset kisat. Ellille liibalaaba nolla, sijoitus oli 11. Adan kanssa tehtailtiin myös nolla ja sijoitus oli medien 6. SAmalla ADALLE eka TUPLANOLLA ensivuoden SM-KISOIHIN ;) Hauskan tästä iltakisasta teki se, että kun olin Ellin kanssa tullut radalta, meillä oli Adan kanssa noin 6 koirakkoa aikaa ehtiä medien radalle... Huh, kyllä vähän juoksutti!

Illalla uni tuli pyytämättä ja sain nukuttua kunnon yöunet. Sunnuntaina oli vuorossa sitten enää se "hupinumero", eli joukkuekilpailu. Saatiin nukkua pitkään, sillä meidän joukkue oli vuorossa vasta medien viimeisenä joukkueena, iltapäivällä klo.13 jälkeen.. Siinä oli aamupäivä aikaa katsella kisoja, shoppailla ja fiilistellä. Oltiin siis ilmoitettu Elisan kanssa joukkueeksi meidän omista sessuista koostuva tiimi: PIMP MY SHELTIES (Essin ulkomuodolla osuutta asiaan juu..). Medeille oli rakennettu haastava rata. KOvin montaa ehjää suoritusta ei tullut nähtyä sinä aikana kun kisoja seurasi.. Koirakot kaatuivat usein samoihin kohtiin ja samoihin virheisiin. Niistä oppineena teimme Elisan kanssa suunnitelman ihan erilaisille ratkaisuille. Eniten minua kuitenkin jännitti se, että Elli on mini ja joutuu nyt hyppimään medi hyppyjä. RAdalla oli kaiken lisäksi okseri, joka oli nostettu 45 cm:iin... Iik, pelkäsin koirani puolesta, että satuttaa jos ei ponnista oikein. Lämppäriesteillä ei kuitenkaan ollut ongelmia, joten vähän huojentunein mielin lopulta radalle.

Juostiin järjestyksessä minä ja Elli, Elisa ja Essi, minä ja Ada sekä Elisa ja Iitu. Elli ja Essi puottivat molemmat riman nro.2. Muuten tehtiin kaikki sujuvat ja nopeat nollaradat!! HUiiisia! Maalissa kaikki jo kertoivat meidän olevan melko varmoja voittajia ( ei ainakaan kukaan meidän jälkeen tulisi muuttamaan sijoitustaan). Ja niinhän siinä kävi. Pimp My Shelties kirmasi voittoon reilun kymmenen sekunnin turvin seuraavaan joukkueeseen. Erityisen hienoa tästä teki se, että oltiin Elisan kanssa kahdestaan joukkueessa ja kerrankin saatiin menestyä yhdessä :D

Erityis kiitos kuuluu meidän mahtavalle avustaja joukolle; Tuija, Sanna, Harri ja Soili. Ilman heitä olisi ollut sula mahdottomuus onnistua vaihtamaan koiraa noin nopeassa tahdissa. He ottivat koiria maalissa vastaan ja tyrkkäsivät käteen seuraavaa.. Olihan se aika sähellystä, mutta hienosti toimi kuitenkin:)

Nyt nokka kohti kahden viikon päässä siintäviä Karsintoja...

3 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

ei hitsi, te ootte vaan niin taitavia !! Superisti onnea ja halauksia. Onpa hieno saada näitä uutisia kun kotiutuu takaisin Suomeen. Karsinnoissa nähdään :)

Mia kirjoitti...

Teillä sitten menee vaan NIIIIIIN hienosti!! :D Onnea taas hurjasti!! Mielettömiä suorituksia! :D

Perjantaina taas taitavien oppiin *oottaa innolla* Hipulla on ollut nyt megahyvä putki päällä, epäviralliset jo siintää silmissä (tänäänkin vedettiin ykkösluokan treenirata nollana, 16 estettä :D). "Vähän" meillä on matkaa tein tasoon, mut hyvät kouluttajat ainakin auttaa :)

Onnea huisisti viä!

Mia

P.S Säästyttiinpähän Joensuun näyttelyreissulta, meidän viikonloppu meni sen osalta superisti :D

Miira kirjoitti...

Onnneava hiiirrrrmuisesti!! Vähänkö ootte taitavia!! Ja pimp my shelties.. :D:D:D Hyvähyvä!!

Semiä viikon päähän!! Mää peukutan!