keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Jälkipuintia ja mietteitä tulevaisuudesta..

On vähän päivitykset jääneet. Kesällä vaan ei tahdo riittää aika koneella istumiseen, mikä taitaa kylläkin olla vaan tervettä :D

SM- kisat käytiin pari viikkoa sitten Vantaalla. Todella kiva reissu vaikkakin menestyminen jäi tällä kertaa muille :) Varsinkin minien yksilökisasta jäi vähän kökkö maku. Niin vaikea karsintarata, jolta jatkoon pääsee vaan murto-osa, ei oikein tuonut finaaliin sitä kunnollista fiilistä. Olihan siellä kärjessä onneksi muutama ihan rapsakkakin menijä. Mutta minusta finaalin tarkoitus on poimia oikeesti jyvät akanoista, ja sen tulisi olla sellainen kilpailu kelloa vastaan. Kuka on oikeesti nopein ja uskaltaa vetää täysillä pelkäämättä riskin ottoa. Nyt finaali ei sitä todellakaan ollut. No, näin tällä kertaa. Ensi vuonna uudelleen. Onnittelut Akille ja Kaylle voitosta, he sen kyllä ansaitsivat!!

Elikkäs tuloksista vielä sen verran, että Elli tosiaan karsiutui hyllyn myötä karsintaradalla. Hölmö virhe itseltä, jonka olisi voinut välttää. Sarjalla sattui ja tapahtui määrällisesti9 kaikkein eniten ja tämä oli se paikka, jonne myös meidän matka tyssäsi. Harjoittelemme vielä, teemalla TAKAAAAAA!!!

Medien karsintarata oli juuri sellainen, kun tämmöisissä kisoissa pitää ollakin. Pitää luukuttaa täysillä, eikä virheisiin ole varaa. Meille sattui yksi pieni virhe, lähes kielto, putkella, joka vei aikaa sen verran, että finaaliin lähdimme sijalta.. olikohan 32.. Mutta tulos siis nolla. Noo, ei mitää menetettävää, joten täysillä vaan. Todella mallikelpoinen finaalirata, mutta harmittavasti törkkäsin kepeillä Adan kakkosväliin. Lopullinen sijoitus 17. Mutta jäipäs kuitenkin oikein hyvä mieli tuosta :)

Viikolla käytiin treenaamassa Oilin ja Tirrin kanssa putkien ohitusta. Siskoksilla (ada ja tirri) sama vika irrota viime hetkillä pidosta vapauttamisen jälkeen sinne "väärään päähän". Hyvinhän ne treenit meni :D

Viime viikonlopun vietimme sitten helteisessä Agirodussa Tampereella. Molemmat oli ilmoitettu lauantaille molempiin startteihin ja sunnuntaille Ada medijoukkueeseen. Lauantain kisoihin mahtui hyvää, huonoa, kiirettä ja paniikkia :D Aamu starttasi medeillä Avo-SM karsintaradalla. Adalle muuten hyvältä radalta virhe keinulla. Keinu ei muka ehtinyt laskeutua ennen ponnistusta pois... Noo, tiedä häntä sitten.

Ellin rata lähti hyvin käyntiin, mutta kepeiltä tuli ensin virhe, josta homma alkoi hajota... Tuli rima alas, kielto puomilta ja lopulta putkeen sujahdus HYL:n arvosta. Alkuun olin kuitenkin todella tyytyväinen <3 Päivä menikin siinä chillaillessa ja finaaliratoja seuraillessa. Illan kisa aiheutti jännitystä aikatauklujen suhteen jo hyvissä ajoin. Minit ja medit tutustui viereisillä radoilla yhtäaikaa ja mun olis pitänyt mennä samassa ryhmässä molempien kanssa.. Minien rataan ehdin tutustumaan vaan pikana, joten aika sekava olo jäi molemmista radoista.. Lämmittelin koiria lähtölistaa seuraten, sillä lähtönumerotkin meni lähes päällekkäin. En tiennyt yhtään kumman kanssa kerkeisin eka radalle. Lopulta se oli Elli, jonka kanssa mentiin muutamia minuutteja ennen Adan vuoroa. Molemmille tuli radoillaan nollat, vaikka itse tuntui radalle lähdössä ja suorituksen aikana, että tää on vaan yhtä kaaosta. Ada varsinkin kävi kuumana kun hiilihanko :D Yllätys olikin suuri, kun lopullisissa tuloksissa Elli oli minien 3. ja Ada medien 2. :D Onnistunut päivän lopetus siis!

Sunnuntai- aamuna saatiin nukkua pitkään ennen heräilyä ja medien joukkuekisan vuoroamme. Rata oli hauska ja vauhdikas. Meidän joukkueessa siis juoksi Essi, Ada, Moona ja Iitu. Essille ja Iitulle yhdet rimat alas, Moonalle rima ja Hyl, Adalle puomin alastulo. Aika taisi kuitenikin olla vähintään luokan nopeimpia :) Lopullinen sijoitus 5. Eli ei pöllömmin kuitenkaan. Eniten jäi harmittamaan tuo Adan puomi vitonen. Oma vika, tiiän! Annoin rallatella koko radan ja lopulta puomilla käskytys jäi siihen nähden aivan liian löysäksi. EI NÄIN!! No, taas pikku opetus persauksille x)

Nyt on enää puoltoista viikkoa karsintoihin ja niinhän siinä kävi, että Elli ei nyt enää lähde mukaan. Vaikea päätös multa, mutta varmasti oikea. Kun itse en enää osaa tavoitteita Ellille asettaa MM-tasolla, on minusta typerää lähteä karsintoihinkaan.. Vaikka ne niiiin kivat kisat onkin. Mutta onneksi pääsen mukaan Adan kanssa. :) Minien aikana voi muutamat itkut tulla väännettyä, kun muistot palaa pintaan ja toisten onnistumiset liikuttaa. Elli on tarjonnut mulle niin hienoja hetkiä noissa kisoissa, niin monena vuotena. Saan olla iloinen, että minulla on ollut koira (on edelleen!! :)), joka on mahdollistanut menestymisen karsinnoissa neljänä peräkkäisenä vuonna : -06 3.sija, -07 5.sija, -08 3.sija ja -09 2.sija. Nyt on muiden aika päästä toteuttamaan unelmiaan!

Ei me kisakenttiä vielä jätetä. Ainakin ensi vuonna vielä äsämmät siintää mielessä. :) Eilenkin mumma oli treeneissä niin terhakka, et jäi melkein harmittamaan.. Mutta nyt siis keskitymme pitämään kivaa ja asetamme tavoitteet pikkuhiljaa alaspäin. Täysillä mennään, pilke silmäkulmassa, tavoitteita unohtamatta ;) Ada on nyt ottanut virallisesti harrastuskoiran paikan nro. 1 ;)

Tässä vielä pientä kuvasatoa kesän kisoista.

Ada SM-kisoissa:Elli Agirodussa:
Kuva Jenna Caloander

1 kommentti:

- Tuija - kirjoitti...

ISOSTI tsemppiä karsintoihin =D