lauantai 22. tammikuuta 2011

Agility = Rytmitettyä voimistelua ilman kanta-askelia

.. Eli toinen B-maajoukkueleiri onnistuneesti takana ja ohessa leirin suurin anti :) Oli tosi hyvä leiri!! Oulussa siis käytiin, kouluttamisesta vastasi Aaltosen Mikko ja Stenbergin Jerry (ohjaajien ruoskiminen ;)).

Molempina päivinä mentiin yksi agitreeni ja ohjaajien oma treeni. Mikko veti siis aksaa ja Jerry ohjaajien kunto, ketteryys, juoksu ja lihaskunto harjoitteita. Kyllä tää laji on täynnä kaikkea jännää! Tätä päivää alkaa olla se, et enää ei riitä pelkkä agilityn hallitseminen ja koiran kouluttaminen. Tänään yritetään myös ohjaajiin ja heidän liikkuvuuteensa panostaa entistä enemmän. Sana URHEILU liittyy mukaan entistä vahvempana. Vai kuka väittää aikaisemmin keskittyneensä mm. siihen kuinka juoksee, käyttääkö askeltaessa kantaa vai päkiää? PÄKIÄ on oikea vastaus by the way ;) Eli siis tulevaisuudessa, jos näette kentällä juoksemassa jos jonkin laista päkiöillä kipittäjää, älkää ihmetelkö. Se on tätä päivää :D Jerryn treeneistä jäi paljon käteen vinkkejä, kuinka kehittää itseä liikkujana, juoksijana ja fyysisenä suorittajana.

Aksan suhteenkin jäi kyllä paljon raavittavaa :D Rytmittämisen merkitys on toki tuttua juttua, mutta tapa jolla sitä voidaan tehdä, oli jotain uutta meille. Tällä leirillä juostiin täysillä ja pysähdyttiin TÄYSIN. Näin vahvaa ohjaajan rytmittämistä en ollut koskaan ajatellut. "Liikkeessä koko ajan" on ollut aiempi käsitykseni ohjauksessa. Ja tätä on ollut helppo noudattaa :D Mulla ainakin jalat vaan vie kun vauhtiin pääsee, ja nyt kun pitikin pysähtyä, tulikin ongelmia. En tehnyt sitä tietoisesti, mutta jalkani ottaa helposti pieniä askelia, koko ajan. Tämä voi sitten väärässä paikassa viedä koiraa esim valsseissa, välistä vedoissa yms. liian kauas, eli koira valuu. No, Mikon opeilla aiomme jatkaa eteen päin ja harjoitella tätä eriskummallista ja haastavaa rytmittämistä. Sana rytmittäminen sai ainakin omalla kohdallani ihan uuden merkityksen. Muutaman treenin jälkeen Ada on alkanut toimimaan ajoittain oikein hyvin. Välillä voi lukea pysäystä liian voimakkaasti -> kielto, välillä liian lepsu tai myöhään tehty pysäys viekin koiraa kauemmas :D Huih! Meillä riittää haasteita keväälle. Mutta edistymistä on ollut jo havaittavissa, et kyllä tämä tästä..

AgiSM-10, Ada


Senkin opin tällä leirillä, et ei enää ikuna matkaan ilman ripulilääkettä koirille! Adan maha alkoi reistailla su vastasena yönä, käytin pihalla yön aikaan vissiin jotain 4 kertaa ja aamupäivällä vielä parit kerrat. Ystävälliset leiritoverit antoivat kuitenkin energiapitoista ravinnelitkua, joka meni alas hyvin! Ada oli siis muuten paastolla, tolla saatiin nesteet ja energiavarannot sisään. Päätin kuitenki, et mennään treeni kahdessa pätkässä, jottei tule liian rankkaa. Ja hyvin jaksoi pieni agilityeläimeni <3

Täällä kotosalla me ollaan Raikun kans käyty hiljalleen treenailemassa. Nyt onnistuu jo meno vaiks hallissa tapahtuu kaikkea ympärillä. Suoraan agilityn katsomista herra ei vieläkään kestä, vaan hilluminen alkaa välittömästi, joten se tietää vielä tekemistä.. Uusina juttuina otettu mukaan rengas ja pussi. Ohjauksellisesti hallitaan jo valssit ok. Lähinnä keskitymme kuitenkin eteenpäin pyrkimiseen ja etupalkkaan. Lelut on pop!! Irrottaminen vaan on edelleen vaikiaa... Kokeilemme nyt tuota syliin ottamista Hannan ohjeiden mukaan, ja se on toiminut ihan ok tähän saakka. :) Niiin, ja nyt on kontaktialusta kotona! Eli sekin on aloitettu. Kosketusalusta oli jo vanha tuttu, joten otimme sen nyt mukaan ja tuntuu toimivan aika jees. Palkkaan ja vahvistan paikkaa vielä jonkin aikaa kädestä, mutta siirrymme sitten targettiin ja otamme "tuijotustreenin" ja vaatimuksen mukaan. Tämä oli sitä koulukuntaa, mitä Mikkokin kannatti, kun hänen kanssaan asiasta leirillä keskutelin ;).

Jebou, mut nyt hyvää loppu viikkoa ja viikonloppua!!!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mikä ihme on tuijotustreeni???

Jaana kirjoitti...

Hih, toi rytmittäminen on mulla "hallussa"...mä osaan pysähtyä kesken juoksun, mutta harmillisesti se johtaa AINA kieltoon tahi muuhun virheeseen:-)
Mulla alkaa tässä piakkoin pidempi loma, lähdetäänkö joskus käymään yhdessä hallilla...voisit ehkä antaa meille vinkkejä...?

-Jaana&Iisa&Into-

AnnA kirjoitti...

Heh! Tuijotustreeni = koira tuijottaa kontakteilla vaan eteen päin, ei siis katso ohjaajaa.

Ja Jaana, voidaan toki mennä. Mulla aika rajalliset mahkut päästä hallille ( lähinnä siis viikonloput ja illat), mut eiköhän sitä jokin yhteinen välikkö löydetä :)

Outi kirjoitti...

Kyllä hieman kirveltää lukea noita leiriraportteja :D Olisi kyllä tullut tarpeeseen sekin treeni.