lauantai 6. joulukuuta 2008

Hieno Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä sai hienon alun, kun sain ilouutisen veljeni Eeron ja vaimonsa Petran perheenlisäyksestä. Tänä aamuna n.klo 5 oli maailmaan pinnistänyt potra poika... Ilmiselvät pitkät soittajan sormet hänellä kuulemma :) Tämä tietenkin tärkeää, kun kahden muusikon perheeseen syntyy. Eli minusta on nyt tullut sekä täti että tämän lapsen kummi :)

Poika on nyt ensimmäinen juniori ihan tässä lähimmässä suvussani, joten koirillakin on edessä uudet ajat, kun on tosissaan opeteltava tulla toimeen pienten lasten kanssa. Ellillä varsinkin melko epäluuloinen asenne näitä vaahtosammuttimia kohtaan (voisiko joku Ellin tunteva kuvitella, että silläkin on joku ihmisryhmä, joita karsastaa?... Hän kun on aina niiiin yltiösosiaalinen kaikkia kohtaan..). Tuskinpa ongelmia kuitenkaan tulee, kun päästään rauhassa tutustumaan... "Vaaraahan" tästä otuksesta ei ole nyt vielä ainakaan vuoteen, kun pysyy ihan vaan neljällä raajalla pystyssä :D Ada tulee lasten kanssa yleensä juttuun hyvin. Kiitos kasvattaja-Katin ja hänen lapsiensa, Ada tottui lapsiin jo synnyinkodissaan.

Meillä on ollut treeneistä nyt taukoa. Ellillä PM:stä saakka ja Adalla alkaa jo 6. viikko ilman mitään KUNNON äksöniä. Eka tytsillä oli juoksut ja sitten puski päälle se lievä yskä. Yskä onnekseen säilyikin lievänä eikä vaatinut kuin n. 5 päivän toipumisen. Nyt päästään tulevana perjantaina vihdoin treeneihin. Itsellä ainakin jo sormet syyhyää.. Eikä tähän vähiten ole syynä se, että minulla on alkamassa projekti "Kontaktit". Kuinka tylsää ja vanhanaikaista, mutta nyt olen ottanut tavoitteeksi saada ainakin Adalle nopeat ja varmat kontaktit ilman pysäytystä kesään mennessä. Elikkäs kuinka sitten... Noh, rakennettiin (isä rakensi) viime viikonloppuna meille länget, jotka tulen asettamaan alkuun ainakin Aa:n alastulolle. Länget; siis sellainen puoliympyrässä oleva kehikko. Tämä viritelmä asetetaan kontaktin loppuun ja tarkoituksena on, että koira tulee täysillä, hieman niiaa ja samalla himpun verran hidastaa kontaktilla. Mutta ehdottomasti EI pysähdy täysin. Mulla olis tavoitteena saada Adalle sellanen juoksukontakti, joka olisi kuitenkin hallittu :D Vähän sellanen bortsutyyppinen kumarassa hiipiminen KOVAA olisi ihan älyttömän siisti! Katotaan nyt mitä siitä sitten loppujen lopuksi tulee. Ajatuksena tuo on hyvä, mutta saa nähdä kuinka opettaminen sitten loppuun saakka onnistuu.. Naksua aion tässä varmaan käyttää hyväksi.

Että näillä eväillä odotellaan treeneihin pääsyä. Ellin kanssa en aio paljoa aikaa tuhlailla enää noiden kontaktien hiomiseen, toki silläkin aion noita länkiä käyttää.. Jospa saisin sille hieman lisää poweria noille alastuloille. Adalla on jo nyt musta aikas makeet kontaktit. Tulee kovaa alas asti, mutta on inhottavaa kun et voi treeneissä ja kisoissa tehdä noita kontakteja aina samalla tavalla. Mulla ei tahdo pää kestää sitä, että painatan sen kisoissa alas asti pysähdyksiin (sitä kun ei voi sinne alas palkata.. :/) . Niinpä pelkona, että alkaa jossain vaiheessa lipsua... MUTTA, jos saan sille kontaktit, joissa ei tarvii pysähdellä koskaan, niin silloinhan se tulee tekemään treeneissä ja kisoissa aina samalla tavalla ;) Hahaa.. Jäädään odottamaan tuloksia!

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Ei kommentteja: