tiistai 3. toukokuuta 2011

Pääsiäinen ja vappukin lusittu

.. Ja nyt odotellaan kesää! Vielä ei olla edes ulkokentällä käyty, mutta eiköhän sekin tapahdu tän viikon sisään :)

Adalta otettiin tikit pois pääsiäisenä ja toipuminen on ollut hyvää. Haava mahassa on siisti ja karvakin kasvaa kovaa kyytiä kaljun paikalle. Mikä parasta, yhtään mahakipukohtausta ei ole ollut! Iltaruokaa ei ole enää saanut kahdessa erässä ja siitä huolimatta kaikki on ollut ok. Toivotaan kovasti et näin jatkuu jatkossakin, eikä kiinnikkeitä pääse enää vatsaan syntymään. Maanantaina tulee kuukausi täyteteen leikkauksesta. Sitten alamme käydä pikkuhiljaa esteillä muistelemassa ;)

Vappupäivä meni meillä Ellin kanssa agiliitäessä. Kivaa oli! Ihanaa huomata, et Elliä on edelleen helppo viedä ja se kulkeekin ihan mukavasti ikäisekseen. Ekalta radalta meille 10 vp. Virheet tuli pituuden kiellosta ja pöydältä (!). Pituus oli keppien jälkeen kohti tyhjää ja seinää, mistä käännyttiin loiva 180 astetta hypylle. Viskasin ja lähdin tekemään peruuttavaa valssia, mutta liike oli liian jyrkkä ja sain Ellin kieltämään. Videolla näkyy selkeesti oma hosuminen, ei mikään ihme et kielsi! Pöydälle tultiin mutkaputken jälkeen, joten ehdin olla hyvin vastassa. Käsky jäi jonnekkin käden varjoon, sillä näköjään käytin vaan käden "stopparina". No, ei se tietenkään Elliä pysäytä vaan komiasti liukui yli pöydän. Muuten olin oikein tyytyväinen rataan. Kyllä meistä vielä on johonkin :)

Toinen rata oli hyppäri, josta meille nolla ja kolmas sija. Aika juoksu painotteinen rata, missä piti ehtiä hyvin joko koiran edelle tai sitten linjata tarkkaan takaaleikkauksia. Tällä radalla kaikki onnistui oikeestaan lähes nappiin. Yksi juttu kuitenkin. Persjätöistä olisi ollut niiiin paljon hyötyä, mutta koska ne on vielä itselleni epävarmat (ja varsinkin Ellille), jäi ne tekemättä. Mutta treenikärpäsen puraisemana aion ne opetella nyt oikeesti sellasiksi, et uskallan niitä kisoissakin käyttää (ja nimenomaan suorillakin).

Raiku on nyt ilmoitettu ekaan näyttelyynsä... iiiiih! Mä en oikeestaa ihan kauheesti oo innoissani niistä. Meidän tarttee harjoitella kuukausi, rutkasti :D Aksaamassa ollaan käyty joitakin kertoja tässä välissä. Nyt on otettu treeneihin mukaan hyppytekniikkaharjoituksia. Pyrin myös opettamaan hyppyjä ihan yksistään, jotta oppii kasaamaan ja kääntämään itsensä hypyillä tehokkaasti. Aika kivalla mallilla on ja selkee ero havaittavissa erilaisten kääntöjen yhteydessä. Niih, ja tänään ensimmäistä kertaa kiivettiin koko puomi!! :) Rauhallisesti edettiin, kiipeemisessä ja liikkumisessa puomilla ei mitään ongelmaa. Kun alastulo alkoi näkyä, ilmestyi pojalle kuolaa suupieliin ja välillä ihan kunnon kuolanoroja eritti :D :D Kaippa se on sinne alastuloon jonkin verran ehdollistunut, kun heti alkoi vauhti kiriä alastulon alkaessa.

Millonkahan hihnasta päästään? Tosi vaihtelevalla menestyksellä on varaamatta kokonaan hihnaan. Olisko mun kuitenkin palkattava sitä kädestä/ alastulolle? Nythän sillä on katse tosi hienosti edessä ja mä oon käytännössä aina sen takana. Pikkuhiljaa olen alkanut siirtymään sivulle. Alastulolle tullessaan se ottaa 2on2offin, saa naksautuksen ja pian vapautuksen namialustalle noin 1 - 2 m päähän. Musta sen vaan pitää oppia siihen, et se asento tulee ottaa joka tapauksessa ja saada erillinen lupa palkalle. Mittee mieltä ootte muut? Tiedän kyllä, et kyllä se näinkin oppii, hitaampaa vaan kuin joku toinen memetelmä. Mut toisalta, toivottavasti mulla on joku päivä koira, joka vähät välittää missä ohjaaja on vaan painaa aina ja joka tapauksessa sinne päähän odottamaan vapautusta eteenpäin (eli toiselle esteelle/ muulle palkalle).

Näin tällä kertaa. Nyt jäädään odottamaan niitä ihania lämpöisiä kelejä takaisin. Kesä, tule jo!!!

2 kommenttia:

Lea kirjoitti...

Mä suosittelen ettei kannata ainakaan hetkeen jättää hihnaa pois. Kannattaa mieluummin pelata varman päälle ja hetsata kunnon vauhti jotta moodi pysyy vauhdikkaana. :)

Mä en tiedä kannattaako palkata alastulolla koiraa, tainno tekeehän jotkut sitä että revittää lelulla kun koira on 2on-2offissa että kaippa ajanee saman asian kuin namipalkkaus. :)

Mä oon ainakin opettanut yhdelle koiralle (toinen opetusvaiheessa) niin, että itse puomi/a-este on kiipee (joka sisältää sen 2on-2offin) ja vapaa -> palkalle tai seuraaville esteille. Mä en lisännyt erillistä alastulokäskyä vaan oon muutaman kerran kiipee käskyä hoilottanut koiran kiivetessä esteelle.

Hihnaopetus on hemmetin hidas mutta nyt mitä sivusta seurannut erilaisia koirakkoja, on systeemi ollut toimiva. Kunhan muistat tehdä toistoja myös niin, että avustaja on remmissä kiinni ja itse jättäydyt reippaasti jälkeen. Eli saat treenattua tuota itsenäisyyttä, ettei 2on-2off riipu susta! :) Kyllä niistä vielä hyvät tulee kunhan vaan tosiaan treenaa myös apuohjaajan kanssa.. :)

Sitten kun hihnaa ottaa pois, muutaman kerran on mun mielestä hyväksyttävää että menee läpi koska saattaa olla hämillään ja kannattaa vire pitää suht matalalla jotta virhetoistoja tulisi mahd vähän, lopuksi (kun siirtyy hihnasta pikkuhiljaa "vapaaksi") oon laittanut vielä remmiin ja tehnyt kunnon hetsausta jotta se vauhtisuoritus jäisi lihasmuistiin.. ;)

AnnA kirjoitti...

Joo, meillä ei oo nyt kanssa muuta käskyä kuin se kiipee. Elikkäs alastulo kuuluu "automaattisesti" esteen suoritukseen.

Raiku menee nyt aina mun edellä. Käytännössähän mulla on tavoite (ja niin se myös nyt menee), et koira tuijottaa vaan eteenpäin. Ei missään vaiheessa kysy lupaa toiminnoilleen katsomalla ohjaajaa. Apuohjaaja otetaan mukaan varmaan siinä vaiheessa kun treenataan koko puomia kovassa vauhdissa ja juurikin noita ohjaajan etäisyyksiä joka suunnassa :)

-Kiitti Lea, antaa uskoa, vaikka hemmetin hitaalle tosiaan tuntuu :D