perjantai 30. lokakuuta 2009

Suuria suunnitelmia..

Kun nyt ei ole muutakaan tekemistä, niin mulla iski taas palava halu parannella blogiamme. Olen ollut nyt neljättä päivää sairaslomalla kuumeen ja angiinan takia ja nyt alkaa tämä kotona napottaminen toden teolla nyppiä. Onneksi olo on jo melko hyvä eikä kuumettakaan enää tänään. Jospa huomenna uskaltaa jo lähteä liikkeelle täältä kolostaan.. No Ada ainakin lähtee Maijalle hierontaan..

Olis ollut aikaa laitella blogia, mutta tajusin, että eihän mulla ole tällä koneella mitään kivoja kuviakaan.. Siihen tipahti sitten se ajatus. Ja minut kun tuntee, tuskin sitä aikaa löytyy sitten "normaalina arkena" ihan pieneen hetkeen..

MOnilla on niin ihania blogeja, joita on kiva seurata. On paljon uusia kuvia, on videoita treeneistä ja kaikesta hauskasta. Sellaista blogia minäkin mielelläni kirjoittelisin, mutta ainakin nuo videot saattaa olla sula mahdottomuus.. Vaikka onhan mulla kamerakin tarvittaessa käytössä.. :) seliseliseliseli....

Näin. Purin nyt visiointi- intoani ja se siitä. Turha odottaa uudistusta. Sitä tuskin saan aikaiseksi ihan vähään aikaan vaikka tarkoitus kova onkin ;) ..Jospa kuitenkin edes hieman muokkaisi ulkoasua.. edes vähän.. tai ehkä kuitenkin vasta lähempänä joulua, vaikka punaiseksi! :)

Tähän nyt kuitenkin kiva muisto kesältä (vaikka kuvasta päätellen ei kovin lämmintä olekaan).

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Pihatreeniä..

Muilla tuntuu olevan kotipihallaan jos jonkin näköistä härveliä ja viritelmää.. On itse väsättyjä, mielenkiintoisia kontaktiratkaisuja ja vaikka mitä. No, meillä vaan kunnon kepit ja keinu (sekä pari hyppyä). Nämä siis vanhemmillani Kuopiossa, eli treenimahdollisuudet painottuu viikonloppuihin.

Tällä hetkellä mullon tavoitteena varmemmat keppikulmat sekä nopea ja itsenäinen keinu. Ollaan molempien kanssa molemmissa jo edistytty kivasti. Varsinkin keinun menevät nyt kumpainenkin niin kun niiden haluun menevän. Näin kuitenkin vielä toistaiseksi vain kotikeinulla (luulisin). Hallilla kun keinua otin viimeksi, niin himmasivat pikkasen liian aikaisin. Eli uskallusta ei vielä ihan riittävästi mennä vieraalla keinulla yksin päähän asti. Mun treeni on siis sitä, että seison itse keinun takana noin 2-3 metriä ja käskytän koiran keinulle --> menee yksin täysillä päähän ja odottaa luvan poistua pallon kimppuun. :) Tää siirretään sit aikanaan radalle ja otetaan mukaan sivuttaisetäisyys jne..

Sit kepit. Ne on molemmilla jo huomattavan paljon paremmat mitä aiemmin. Jopa Elli malttaa etsiä avokulmasta oikeen välin. Takapakkia tosin tulee molemmilla aina välistä ja sillon ei auta kuin palata takaisin helpomaan.. Tänään kuitenkin jo lähettelin molempia yli 100 asteen avokulmista, joten hienosti on edistytty :) .. Radalla, satalasissa paahtaessa tilanne voi jo olla toinen..

Ollaan nyt treenailtu kaksi kertaa Tiistai iltaisin Hallilla. Ihanaa juosta taas mattoalustalla! Koiratkin nauttii selvästi. Meillä on ollut tosi hyviä treenejä. Viimeksi oli teemana putkiin lähetykset ja suorista putkista tiukasti ulos tulo. Lisäksi aloiteltiin puomilla talven projektia, joka on "Itsenäiset kontaktit". Itse aloitin niin, että joku seisoi puomin alastulon vieressä ja palkkasi koiran sinne kun itse juoksin takana. Tarkoituksena jatkaa näin ja pidentää pikkuhiljaa avustajan matkaa ja palkkauksen odotus aikaa.. Luulenpa, että ainakin Ada tulee edistymään itsenäisenä koirana tässä aika hyvin ;)

Jatketaanhan taasen..

keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Talvi

Tuntuu ihan tosissaan, että ainakin tänne on jo talvi tullut. Eilen, kun aamulla verhoja raotin piti hieroo hetki silmiä. Maa oli valkoinen ja pakkasta n. 5 astetta.. Varsinkin Ada - the talven lapsi nautti kyllä lumesta selvästi. Kivaa puhallella lumeen ja juosta niin maan miljuunaa :D

Viime viikonloppuna kisattiin ekat kisat ulkokauden jälkeen. Sattui ihana sää, aurinko paistoi ja oli viileää. Molemmilla meni hyvin ja olin tyytyväinen. Molemmille kaksi nollaa voitolla ja kolmannella sijalla. Adan voitto samalla Supermiinus. :) Ja ne Adan kontaktit. Ne oli hienot! Mikkelin Aat ei olleet tuuria, ne meni edelleen ihan yhtä hienosti. Ihana tunne kun pystyi jo luottamaan koiraan hyvin. Puominkin meni ekalla radalla ihan sika hyvin. JUST niin kun haluun sen aina menevän. Tuosta olisi nyt osattava pitää kiinni.... Haastetta kerrakseen..

Ellin voitto oikeutti meitä hakemaan sitten vuoden alusta myös Suomen Hyppyvalion arvoa! ;)

Eilen treenattiin Kuopiossa ekat sisätreenit matolla. Oli kivaa! Meidän ryhmässä treenataan minä, Elisa koirineen ja Kataisten pariskunta koirineen. Tulee olemaan tehokas talvi, sen uskon ;) Sitä innolla odotellessa.

Perjantaina meidän kesäryhmä heittää vapaalle. Illalla Amarilloon syömään ja ainakin meistä osalla kovat suunnitelmat siirtyä valloittamaan myös Kuopion yöelämää... saas nähdä.. :D

sunnuntai 4. lokakuuta 2009

ADASTA FIN AVA

Tänään Mikkelissä se vihdoin tapahtui. Adasta saatiin vihdoin se Fin Ava. :) Loppujen lopuksi tää oli kuitenkin eka kisa missä neitillä oli mahkut valioitua.. Siinä ekassa voitossa (saati ekassa nollassa kolmosissa) meni vaan aluksi vähän aikaa.. ;)

Mutta nyt on yksi etappi takana ja hyvä niin. Mikkelistä tuliaisina valioitumisen lisäksi tuplanolla, joten hyvin on pullat uunissa ensivuotta varten. Tehtiin hyviä ratoja, vaikkakin ekalla radalla sorruin typerään ohjausvirheeseen. En muistanut taas miten jumalattoman herkkä Ada on ja ohjasin sen pienellä käden vippauksella väärälle hypylle :/ Toka rata oli meitä lähes parhaimmillaan. Tosi hyvä veto. Ja ne kaikki Aan kontaktit, mitä tehtiin viikonlopun aikana. Ne oli vaan Niiiin hyvät! Just sellaset kun haluun niitten olevan. Koira juoksee täysillä alas asti, ¤rumpsis vaan¤ ;) Vikalla radalla käännökset alkoi loppua kohti lipsua, mutta muuten sain pidettyä paketin hyvin kasassa. Tästä on hyvä jatkaa ensi viikonloppuun ja omiin kisoihin.

Elli oli mukana turistina... Enkä voi sanoa, että olis nauttinut tilanteesta! Lievää keskisormipystyssämeininkiä oli ilmassa.. :) Lenkeilläkin vaan jurpotti perässä nyrpeenä. Oli selkeesti tajunnut, että nyt ei ole hänen päivänsä. Oli ihan intopinkona, kun otin lopuksi ennen lähtöä hänen kanssaan muutamia lämmittelyhyppyjä. .. Pienistä asioista osaa toinen iloita...