lauantai 24. marraskuuta 2007

Ellin treenit

Jesh, Vihdoinkin päästiin treenaamaan Ellin kanssa kunnolla Areenalle. Muita ei tälläkertaa ollutkaan, joten saatiin tehdä hyvät tehotreenit ihan kahdestaa.

Treenattiin "jenny-käännöksiä", pakkovalsseja ja käännöksiä ihan yleensä. LIsäksi keppitreeniä.

Jennyt onnistui taas loistavasti kunhan löydettiin oikea ajoitus ja rytmi. Tämä vaatii kyllä sekä multa että koiralta aika paljon kekittymistä - ja yhtäaikaista tietenkii :) ..vaikea yhtälö siis.. Muutaman kerran sain Ellin taas kiertämään takaa hypyn. Liika vekkaaminen tuo ton ongelman meille. Mutta toisaalta, mielestäni en edes vekannut tuossa kohtaa. Koira vaan käsitti vartalonkäännön turhan voimakkaasti.. Noh, en tiedä. Video olisi ollut taas poikaa!

Pakkovalssit meni tosi hyvin! Otettiin niitä aloituksiin ja kovasta vauhdista keskelle rataa. Pari kertaa hyppäsi vauhdista väärältä puolelta esteen (lue: suoraan, ei kiertänyt siis takaa minun puolelleni), mutta kääntämällä vartalolla tarpeeksi vastaan saatiin homma toimimaan. Voi olla vähän vaikeaa käsittää, kun ei ole mitään havainnollistavaa esimerkkiä, mutta ken tietää mistä "pakkovalsseilla" puhun, varmaan ymmärtää.. Toivottavasti! :D

Elli oli taas oikein innokas ja sen kanssa oli mukava tehdä töitä. Liiallinen hosuminen oli jäänyt juoksujen mukana ja loman ansiosta hetkellisesti pois. Taas ajattelin mielessäni, mikä ero on tällä matolla ja hiekalla menemisessä. Elli on ihan ilmiselvästi mattokoira- seuraavan kerran kun on kisat taas hiekalla niin meikä on pulassa. Miten saan sen tassuihin samaa pitoa ja käännöksiin tiukkuutta kuin matolla :Z

Keppitreeni oli ok. Pallolla palkaten (eka väli) treenattiin avokulmia ja muutamia kertoja härkkejä ilman palkkaa niin, että jatkaa pujottelua --> joka kerta meni oikeaan sisään. Nyt myös saatiin kunnolla harkattua Bemari-kotiläksyä, eli pujottelua itsenäisesti. Toiseen suuntaan pystyin jäämään monta metriä taakse ja liikkumaan sivusuunnassa samalla usean metrin --> reippaasti pujotteli loppuun asti.
Toinen suunta tuotti ongelmia --> jätti pari viimeistä keppiä väliin ja lähti rynnimään ulos pujottelusta. Vaati aika tiukkaa käskytystä, että meni loppuun asti. Jos noiden kahden puolen eroa miettii, niin taas oli tämä "vaikeampi" suunta kohti seinää, kun taas toiseen suuntaan oli edessä paljon tilaa . Sama ongelma oli Bemarilla, Elli ei pujotellut (oli muuten sama vika KAIKILLA SHELTEILLÄ!) mielellään seinää kohti tyhjään päin. Siispä harjoitellaan lisää ;)

Hyvä mieli jäi harkoista. Enää viikon verran niin Adakin pääsee harkkaamaan.

Ei kommentteja: