sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

Kisat Siilinjärvellä

Tämän kauden kisat avattu onnistuneesti. Eli siis oman seuran kilpailut käytiin mukavassa kevät säässä Kimmon tallin maneesilla lauantaina 29.3.

Adalle oli kakkosissa tarjolla yksi startti ja tämä siis Adalle toinen kisa kakkosluokassa. Tuomarina Salme Mujunen. Rata alkoi hyppy rengas ja sitten jaakotuksen kautta puomille. Jaakotus onnistui tosi hyvin ja puomille sinkosi kovaa ja pysähtyi täydellisesti alas. Siitä jatkettiin parin putken ja hyppykuvion kautta takaa leikkauksella A:lle. Tuli vähän vinosti ja ihan kamalalla vauhdilla... Lensi vaan harjan yli ja vähän sai tassulla vastaan ennen kuin rytisi alas kontaktin vierestä :( Hups. Tuomarin käsi nousi, mutta enpä jaksanut Adan kohdalla tuollaisista välittää vaan ajattelin jatkaa rataa loppuun näillä eväillä. Nooh, putkesta tultiin vähän hassusti umpikulmasta kepeille eikä neiti taipunut enää 2. väliin --> korjattiin ja jatkettiin. Lopulta tuli HYL lopussa, epäonnistuneen jaakotuksen tuloksena ;) Hymyssä suin kuitenkin maaliin. Ada oli ihana kun kuunteli niin tarkkaan ja oli koko ajan täysillä mukana.. Ääniskaalakin oli sen mukainen :D Kamala huuto koko radan ajan :D:D Tästä jatketaan..

Ellille tarjolla kaksi starttia. Meillä tarkoituksena vetää radat rohkeasti turhia sievistelemättä, koiraan luottaen ja kaikkia tai ei mitään - periaatteella. Toimi!
Rata oli mielenkiintoinen; A toisena esteenä ja siitä suoraan putkeen, mutkaputkeen ja taas suoraan putkeen, hypyn kautta 180 astetta taas suoraan putkeen 90 astetta hypyn kautta avokulmaan kepeille. Sieltä taas suoraan putkeen, mutkaputkeen, josta liikuin takakautta hyppykuvioon, jossa mm. onnistunut sylkkäri.. takakautta mutkaputkeen ja inhottava loppu, jossa aika paha sylkkäri hässäkkä.. Rata oli ihan mielettömän hyvä, ilman (juuri) mmitään ylimääräistä, mutta sitten PAM! Viimeisen hypyn ohi!! Oli niin koominen tilanne, että ei voinut edes harmitella noin hyvän radan jälkeen. Aikakin olisi ollut oikein hyvä.. Ensikerralla muistaa varmasti ohjata myös sen viimeisen esteen!! :D

Toinen rata taas mielenkiintoinen profiililtaan. Kepit oli heti toisena avokulmassa, jonne kävin Ellin nenästä nappaamassa :) , sieltä mentiin koukkauksen kautta takaa hypylle ja mutkaputkeen. Aalle ja 90 astetta suoraan putkeen, 180 astetta hypyn kautta toiseen suoraan putkeen kuolleesta kulmasta, luukutettiin hyppykuviolle, jossa takaaleikkaus, takaa hyppy ja tiukka valssi ja kamalaa vauhtia taas suoraan putkeen, josta oli kiire saada koira 90 astetta hypylle ja välistä vetoon... Tämän jälkeen loppusuora. Taas ihan älyttömän hyvä rata, koko ajan oli täysin kartalla ja varma siitä, mitä teen. Yksi takaaleikkaus ja lopun haltuun otto suoran putken jälkeen ennen välistävetoa olisi voineet olla tiukempia, niissä Elli vähän valui, mutta muuten ihan nappi! Nolla ja voitto siitä hyvästä :D :D Ja voitto tuli vielä erittäin hyvällä ajalla :)

YES!! Ei malta odottaa viikonpäästä olevia kisoja.. Niin kivaa oli.. Tämä on harvinaista herkkua mulle, että mulla on näin hyvä fiilis kisaamisesta.. Kertoo vaan siitä, että motivaatio lajille on taas huipussaan :)

Ei kommentteja: