sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Pihatreeniä..

Muilla tuntuu olevan kotipihallaan jos jonkin näköistä härveliä ja viritelmää.. On itse väsättyjä, mielenkiintoisia kontaktiratkaisuja ja vaikka mitä. No, meillä vaan kunnon kepit ja keinu (sekä pari hyppyä). Nämä siis vanhemmillani Kuopiossa, eli treenimahdollisuudet painottuu viikonloppuihin.

Tällä hetkellä mullon tavoitteena varmemmat keppikulmat sekä nopea ja itsenäinen keinu. Ollaan molempien kanssa molemmissa jo edistytty kivasti. Varsinkin keinun menevät nyt kumpainenkin niin kun niiden haluun menevän. Näin kuitenkin vielä toistaiseksi vain kotikeinulla (luulisin). Hallilla kun keinua otin viimeksi, niin himmasivat pikkasen liian aikaisin. Eli uskallusta ei vielä ihan riittävästi mennä vieraalla keinulla yksin päähän asti. Mun treeni on siis sitä, että seison itse keinun takana noin 2-3 metriä ja käskytän koiran keinulle --> menee yksin täysillä päähän ja odottaa luvan poistua pallon kimppuun. :) Tää siirretään sit aikanaan radalle ja otetaan mukaan sivuttaisetäisyys jne..

Sit kepit. Ne on molemmilla jo huomattavan paljon paremmat mitä aiemmin. Jopa Elli malttaa etsiä avokulmasta oikeen välin. Takapakkia tosin tulee molemmilla aina välistä ja sillon ei auta kuin palata takaisin helpomaan.. Tänään kuitenkin jo lähettelin molempia yli 100 asteen avokulmista, joten hienosti on edistytty :) .. Radalla, satalasissa paahtaessa tilanne voi jo olla toinen..

Ollaan nyt treenailtu kaksi kertaa Tiistai iltaisin Hallilla. Ihanaa juosta taas mattoalustalla! Koiratkin nauttii selvästi. Meillä on ollut tosi hyviä treenejä. Viimeksi oli teemana putkiin lähetykset ja suorista putkista tiukasti ulos tulo. Lisäksi aloiteltiin puomilla talven projektia, joka on "Itsenäiset kontaktit". Itse aloitin niin, että joku seisoi puomin alastulon vieressä ja palkkasi koiran sinne kun itse juoksin takana. Tarkoituksena jatkaa näin ja pidentää pikkuhiljaa avustajan matkaa ja palkkauksen odotus aikaa.. Luulenpa, että ainakin Ada tulee edistymään itsenäisenä koirana tässä aika hyvin ;)

Jatketaanhan taasen..

Ei kommentteja: