lauantai 29. toukokuuta 2010

Masennus!

Ada tekee juoksuja. Ja se ärsyttää mua. Kovasti! Joo tiiän; kun hankkii narttukoiran, on sille odotettavissa niitä juoksujakin. Mutta! Adalle ne olis pitänyt tulla kesällä, Heinäkuussa aikasintaan. Ja nyt, kun ne tulee tähän väliin, meillä menee kaikki valmistautuminen arvokisoihin, varsinkin SM:iin, ihan pipariks. Meillä piti alkaa tästä viikonlopusta kisarundi, joka päättyy SM:iin. Kerrankin startteja alle ihan kunnolla ja rutiini kisoista kohilleen. :( Harmittaa vaan nyt vietävästi, mikäli nuo merkit pitää paikkaansa.. Jos ei aloita juoksuja, on vika jossain muualla. Merkkailee hullusti, on apaattisen olonen ja alapäätä pitää kurkkia usein. Vuotoa en vielä ole huomannut, mut olen ihan varma, et kohta vuotaa!

Ainoa haittahan tässä ei ole valmistautumisen vaikeutuminen, vaan Ada on sitten ihan oikeesti vähintään sen pari kuukautta juoksuista aika erilainen verrattuna normaaliin. SM:ssä häiritsee vielä juoksut, karsinnoissa ollaankin sitten raskaana (leikisti). :/ Näissä hormonihöyryissään on jopa kääntynyt kannoillaan (!!!!) ekan hypyn takana mun kutsuessa. Maassa olevat hajut on ollut kiinnostavampia. Toivotaan todella, et tuohon ei mennä tällä kertaa. Kirvestä ei pidä kuiteskaan heittää kaivoon! Mun on otettava tämä seikka huomioon ja tehtävä vielä entistä tarkempi henkinen valmentautuminen kisoihin :).

Tänään Varkauden kisoissa huomasin tuon myös käyttäytymisessä radalla. Kun mulla on yleensä TurboDiesel, oli se nyt joku 1.4 , tavallinen nuhapumppu :D Mun huutava Härräpyörä oli jossain!! :( Se tuli kyllä, huusi ja teki innolla, mutta "se jokin" puuttui täysin. Meillä oli etukäteen teemana kontaktit kunnolla ja rennot, ei liikaa yritetyt nollat. No, kontaktit oli juurikin sellaiset, kun niiden kisoissa kuuluu mielestäni olla. Puomilla sain juosta edellä, eikä mistään ryntäämisestä ollut puhettakaan. Puttis valuin hienosti vaan alas, koko ajan liikkuen <3 Ihana! Aalla mä olen jo ihan rento tuon koiran kanssa. Se tulee nyt hienosti alas, kovaa, ja joka kerta (¤koputtaa puuta¤).

Muuten kisat menikin tosiaan vähän kuin sumussa. Jos ei ollut koiralla paras vire, niin ei ollut kyllä ohjaajallakaan. Eka rata oli ihan kelpo vääntämistä. Huomasin kyllä, et nyt ei koira liiku kunnon draivilla ja se saattoi syödä keskittymistä. Aan jälkeen oli hyppy ja loiva vienti mutka-putken kauempaan päähän. Olin jo varma, et sain Adan pois väärältä putken päältä ja linjattua oikein. Se katsoikin mua ja kuittasi ohjauksen!! Mut vieläpä vaan kääntyi ja luikkasi väärään päähän. --> HYL :) MÄ en meinaa ikuna muistaa tuota sen tapaa viedä asiansa aina loppuun. Se saattaa kääntyä jopa tyyliin putken suulta 90 astetta ja palata takaisin sinne "väärään päähän", jonne oli aluksi ajatellut mennä :D :D Se on niin huvittava! Samanlainen se on ihan arkenakin; jos jokin juttu jää siltä kesken (kiellettykin), on sinne palattava sen sata kertaa ennen kun lopulta saan sen lopettamaan :D

Toka rata lähti ihan kivasti, mutta kosahti kepeillä. 5. hyppy vei niin vinosti (suoraan toiselle puolelle) kohti keppejä, et Ada ei taipunutkaan oikeaan väliin vaan sujahti kakkoseen. Siitä alkoi ongelmat, jotka kärjistyi lopulta Hylkäykseen. Niinkin alkeellinen virhe, et jätinpä koirani putkesta tullessaan selän taakse. Hyppäsi siellä väärän hypyn. Morjens! :D

Vikalle hypärille sitten asenteella "nyt se nolla prkle!!". No, toimi nollan verran, mutta se todellinen apinanraivo oli kyllä jossain ihan muualla. Tältä radalta 5. sija. Maalissa kuitenkii ihan extra palkkaus. JOspa siitä jäisi nassikalle sitä kaivattua kipinää. :) Oli se kuitenkii ihana ja yritti tosissaan, vaikkakin ehkä puoliteholla :D

Jäämme nyt odotteleemaan tuleeko juoksut. Jos ei, niin sitten menemme lekurille tarkistukseen. Siinä tapauksessa täytyy kyseessä olla virtsis taikka kohtutulehdus. Kohtutulehdukseen oireet ei kuitenkaan mielestäni viittaa. Virtsatietulehdusta ei ole kummallakaan ollut ikuna.. Ei tiiä..Muuten menee hyvin. Ja huonosti. Hyvin siltä kantilta, et Kuopiossa oon viihtynyt loistavasti. Ensi viikolla pääsen vihdoin muuttamaan omaan kämppään. Eli siis muuton täyteinen viikko edessä :D Ja ihanaa on tietty, et tulee kesä, lämmintä, aurinkoo, lomaa! Mutta tällä hetkellä mun kesäsuunnitelmista puuttuu yksi ratkaiseva tekijä, pentu. Mun haaveilema pentue jäi syntymättä ja nyt ollaan jälleen lähtökuopissa. Muutamia mielenkiintoisia yhdistelmiä on kyllä tiedossa ja ainakin yhteen haluaisin tutustua paremmin.. Jospa se minunkin pentu olisi jossain... Jos ei nyt tärppää, niin sitten tämä projekti siirtyy jälleen tuonnemmaksi. Syksylle tiedän pari mielenkiintoista pentuetta, mutta niistä on nyt turha puhua. Katsotaan nämä tämän hetkiset ensin :) Peukuttakaa!(ps. Jos tiedossa jokin mukava pentu ilman kotia, saa ottaa yhteyttä ;))

Ai joo! Kaikille, jotka valmistaudutte kesän koitoksiin TSEMPPIÄ treeneihin ja kisoihin. KOhta nähdään!! :D

1 kommentti:

Ulla kirjoitti...

Voi näitä narttukoiruuksien kuvioita!! Pusu on onneks nyt ollu eilisen ja tämän pvän vähän normaalimpi, häntäkin on jo välillä pystyssä ja oravat saa pihalla kyytiä.
Oisin kyllä minäkin toivonut sulle niin kovasti sen "puuttuvan osan" tälle kesälle...Toivottavasti jokin pentu tärppää lähiaikoina tai myöhemmin :)
SM-kisoissa nähdään!