tiistai 2. marraskuuta 2010

Viime aikoina tapahtunutta..

Ei kuulu mitään järin mullistavaa. Tää syksy ja pimeys vaan on välillä niin väsyttävää.. Hetken saatiin mekin nauttia valosta ja lumesta, mut nyt tilalla on vaan pimeys. :/ Toivotaan, et talvi tulee. Pian! Siihen asti pyritään nauttimaan kynttilöistä ja muista kivoista piristys ruiskeista.

Viikko sitten pyörähdettiin Adan kanssa Lempäälässä ottamassa oppia B-maajoukkueen leiriltä. Matkaseurana Elisa ja Iitu tietysti <3 Oli kivaa! Ainoa miinus oli hallissa vallinnut lämpötila.. Hhhhrrrrh, siellä tuntui kylmälle, kun elohopea laski nollaan. Mutta urheilemaanhan sinne mentiin ;) Lauantaina aloitettiin Oreniuksen Juhan treeneillä. Mediporukka oli hyvin jakautunut rotujen suhteen 3x sheltti, 3x vesikoira :D Juha oli rakentanut mukavan treenin. Tässä oli vissiin 28 estettä. Pitkästä aikaa noinkin pitkää rataa ja jalat huusi kyllä hoosiannaa lopussa :D Olin tosi tyytyväinen mun pieneen, kiihkeään, karvattomaan (!!) eläimeeni. Saatiin todella hyviä neuvoja niistoihin ja sokkareihin, persjätötkin onnistui hienosti. Lisäksi saatiin ennakoivaa valssia tosi kivasti kohdilleen. Tästä treenistä jäi paljon käteen!!

Myöhemmin iltapäivällä saatiin ohjeita koirien ruokintaan ja tankkaukseen Royal Caninin edustajalta sekä testattiin lihaskuntoamme. Tällä kaudellahan maajoukkueilla pyörii pilottihanke, jossa keskitytään entistä enemmän myös ohjaajien liikunnallisiin kykyihin ja kehittämiseen. :) Mukana Jerry Stenberg. Lihaskunto-osiosta selviydyin erinomaisilla arvosanoilla, eli hyvällä pohjalla ollaan. Toinen osa seurasi sitten sunnuntaina... Mutta vielä lauantai-illasta sen verran, että nautimme ihanan illallisen hotellimme ravintolan seisovassa pöydässä yhdessä A-mj kanssa :) Kivaa oli nähdä rauhassa heitäkin, sillä treenien lomassa aikaa seurusteluun oli hyvin vähän..

Lauantai alkoikin sitten Jouni O. treeneillä. Jounilla oli meille aika haastava rata. Paljon välistä vetoa ja vinoittain hypyille vientiä --> Ada liikkui liukkaasti väärälle puolelle hyppyjä liian helposti. Tässäpä siis yksi treenikohde meille talveksi! Treeneissä oli kyllä muutamia ahaa elämyksiä mm. päälle juoksujenkin suhteen. Vitsi ne toimi, kun onnistui!! :D

Treenien välissä meillä olikin hyvin aikaa käydä viereisessä IdeaParkissa shoppaamassa ja syömässä. Mukaan tarttui ihanat talvitöppöset! <3 Tulis vaan se talvi..

Iltapäivällä oli vuorossa koiran ja ohjaajan liikkuvuutta mittaava harjoitus. Mitattiin koiran suoranopeutta, ohjaajan suoranopeutta, koiran käännösnopeutta, ohjaajan käännösnopeutta, koiran puomi ja pujottelunopeutta. Tää oli kyllä ihan mielettömän mielenkiintoinen harjoitus! Harvoin tulee tällaisia asioita pahemmin pohdittua, mutta näin saadaan selville, missä ollaan vahvoilla ja missä heikommalla. Voin kertoa tuloksista enemmän kunhan saadaan Tiialta tilastot. Näin karkeasti sanottuna mediporukka oli nopeaa (!!) ja keskenään aikas tasaväkistä.

Kaiken kaikkiaan huippuleiri, johon odottelen jo innolla jatkoa sitten Tammikuussa Oulussa!

Tälle vuodelle en ole merkinnyt enää yhtään kisaa. Saa nähdä muuttuuko mieli, mutta tällä hetkellä olo on sellanen, et eiköhän keskitytä treeneihin vaan.... Ellinkin kanssa ollaan otettu vähäisesti jotain. En sitä viitsinyt pahemmin treenailla, sillä lavat tuntui sillä taas jumittavan. Viime lauantaina päästiinkin fyssarille ja siellä paikkoja saatiin auki hyvin sähkövirran avulla. Elli oli kuitenkin onneksi paljon paremmassa kunnossa, kuin esim. viime talvena. Takapää oli meinaan ok, samoin selkä, mutta siellä lavoissa oli ikäviä kertymiä. Nyt on mumma taas vetreemmässä kunnossa, selvästi!

Raiku - poika on kasvaa hujottanut kunnon roikaleeksi. Pitää viikonloppuna saada kunnon kamera käyttöön ja ottaa kuvia niin näätte. Sillä on karva alkanut jo mukavasti kasvaa, hampaat on vaihtuneet ja kokoa tullut. Se on nyt 24 viikkoa (5 kk 2 viikkoa) ja näyttää suunnilleen Adan kokoiselta. Mitta näyttää kuitenkin jo enemmän, n. 36,5 cm. Musta se on kuitenkin tosi tasapainoisen näköinen, sopusuhtainen ja nätti joka suhteessa (vaan mun mielipide :D). Edelleen uskon siihen, et mitta asettuu 38 - 39 senttiin. Jalkaa äijä on nostanut jo useemman viikon, koko ajan enemmän ja enemmän niin, että nykyään harvemmin pissaa kyykyssä. :) Se on niin huvittavaa seurata tuota kehitystä. Ja sisäsiisti se on. Papereita ei oo ollu lattialla ehkä kuukauteen eikä vahinkojakaan ole tullut ( kopkop ). Hallilla ollaan käyty nyt kerran ja viikonloppuna mennään taas. Ollaan sillä putkella jatkettu (suorana ja mutkalla, molemmilta puolilta) ja viimeksi otettiin hyppyä rima maassa namialustalle. Kotona ollaan treenattu vähän irtoomista lelulle ja alustalle, ja pikkasen naksuteltu. Aina se on intopinkeenä tekemässä ja vetää lelua ihan hurjana <3 Vaikuttaa erittäin lupaavalle, mutta paljon näyttää sitten aikanaan se, kuinka käyttää kroppaansa liikkumiseen. Ada ainakin pitää huolen, että liikuta ja juoksu harjoitteita tulee saatua ;)

Raiku 5,5 kk (me vasta harjoitellaan ;))

Nonnii. Nyt tuli tarinaa! Yritän saada niitä kuvia ja päivitelläkin vähän ahkerampaan. Nyt treenilöimään Adan kanssa. Kynttilät palamaan kaverit, nautitaan syksystä niin kauan, et talvi tulee!!

Ei kommentteja: