sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Kerpula!

On ollu kaikenlaista. No ensiksin, Raiku RaiRai 9 kk <3 Iso poika, mutta pieni poika. Mä olin pitäny sitä sellasena 38 senttisenä, mutta kappas.. Pari viikkoa sitten näyttelyharkoissa (!!!) mitattiin jätkä virallisella mitalla pöydällä. Hädin tuskin 37 cm. Taas tällainen pikkanen medi mulle :) Mut onpahan jälleen koira, joka ihanne korkeuksissa rotumääritelmää katsottaessa. Ja ne näyttisharkat oli muuten meidän ekat :) Odotin kamalampaa, mutta on meillä vielä paljon harjoiteltavaa. Ensiskin, miten saan sen keskittymään siihen, et ei oikein tehdä yhtään mitään. Väliajalla meinaan kun ei mitään tapahdu niin sitten haukutaan, revitään hihnaa tai pompitaan tasajalkaa.. Noo, se on vaan Raiku :D



Ja sitte vähän niistä ikävämmistä.. Olin aika huolissaan Adasta. Kaikki alkoi n. 1,5 kk sitten, lähinnä aamuisin. Koira oli ihan ok, mutta sitten, yleensä ruoan jälkeen alkoi kipuilu. Selvästi mahassa tapahtui jotain. Koira oli vaikean näköinen, selkä vähän köyryllä, levoton ja venytteli pylly pystyssä. Hakeutui yleensä eteiseen ja ovelle päin. Ajattelin alkuun, et haluaa tarpeilleen, mut sitten ei välttämättä tehnytkään kuin pissat. Tätä jatkui noin viikon, melkein joka päivä. Mä olen tunnetusti joskus aika helposti huolestuva. Niin myös nyt. Aloin epäilemään kohtutulehdusta, juoksuista kun vasta vähän aikaa. Eräänä sunnuntaina soitin jo päivystävälle lääkärillekin, mut se sai mut vielä kuitenkin siirtämään lääkärin alku viikkoon. Missään vaiheessa ei mitään muita oireita. Ei oksentelua, lisääntynytä juomista, vuotoa, ei mitään. Ja ruoka maistui hyvin. Kotosalla oli vaisumpi eikä ulkona riekkunut enää Raikun kanssa samalla lailla..

No lopulta sitten eläinlääkärille. Tutkittiin ultralla ja kopeloimalla, otettiin verikokeita jos jonkin laista. Ei mitään! Siinä sitten toisaalta hyvillä mielin siitä, et kaikki näennäisesti ok, mut kuitenkin jotain vialla... No, aloimpa miettiä asioita puhki. Adalla on aina ollut herkkä vatsa säännöllisten aterioiden suhteen. JOs maha menee tyhjäksi, se voi pahoin. Varsinkin aamuisin. Jaoin iltaruoan kahteen osaan ja aamupahoinvoinnit oikeastaan loppuivat. Mutta mutta.. vielä oli jotain...

Tänä talvena on ollut aina joko kylmä tai kaameasti lunta. Ada on tarkka kakkapaikan suhteen. Sen pitää päästä ojaan, tai penkalle tai johonkin - pois tieltä. Rupesinpas laskemaan, et neidillä on isompien tarpeiden teko ollut aika huomattavan vähällä. UMMETUSTA! Voiko olla?!? Parafiiniöljyä ruokaan ja lenkillä irti, jotta saa valita mieleisensä paikan. Homma alkoi selkiytyä ja koira tekee nyt tarpeensa useammin ja on voinut huomattavasti paremmin. Levottomuus ja "vatsakohtauksia" on ollut vain ihan muutama pariin viikkoon. Voi, kun nuo koirat osaisi puhua niin moni asia olis niin paljon yksinkertaisempaa. Mutta Adalla siis toistaiseksi kaikki ihan hyvin <3 Huhtikuussa on Adalla edessä sterilointi. Vähän kehno aika agilityä ajatellen, mutta keritään vielä kesän kisoihin sitten mukaan. Ja en ehkä jaksa niitä juoksu rumbia enään..

Ollaan treenailtu kaikkien kanssa säännöllisesti ja epäsäännöllisesti. :) Elli käyny lähinnä 2 viikon välein esteillä. JOka kerta on pärinää pytyssä ihanasti, mut kyllä siitä näkee jo kehnompaa liikkumista selkeesti. Elli tarviis fyssarin tähän piakkoin. Samoin Ada.

Adan kans ollaan treenattu paljon näitä hyppyjarrutuksia ja käännöksiä. Välillä menee ihan sika hienosti, koira jarruttaa täydestä vauhdista, hyppää pakettina ja kääntyy kun unelma. Mut sit taas välillä ei mitään.. Kaahottaa vaan. Sitä vaikeempaa, mitä kauempana sivusuunnassa olen koiraa. Paljon palkkaa ja treeniä niin jospa se siitä :) Kontakteilla ollaan edetty aika kivasti sivuttaisessa etäisyydessä. Puomilla voin jäädä jo aika kauaskin ja painaa alas. Kisoissa tuskin tekisisn sellaisia ratkaisuja, mutta kivahan niitä on treenailla.

Raiku on käyny noin kerran viikossa tai kahdessa. Me treenataan lähinnä putkilla ja siivekkeillä rimat alhaalla. Paljon etupalkkaa! Takaakiertoja ollaan tehty valssieihin lähettämistä käännöksin. Edelleen tää palkkaus meinaa olla ongelma, kun herra ei hevillä lelujaan luovuta vaan ote pitää, ja pitää ja pitää.. :D Esteistä rengas ja pussi kuuluu tällä hetkellä meidän esteiden opetteluun. Kotona ollaan tehty alastuloa olohuoneessa. Paikka on jo löytynyt ja koko ajan saa hihnalla ottaa vastaan vähemmän ja vähemmän. Hallilla käy sen verta kuumana, et tää kontaktiopetus ei siellä vielä kannata. KOtosalla ollaan aloitettu myös keppitreeni. Enpäs lähtenyt tälläkään kertaan mihinkään ihmeelliseen vaan kädestä ohjaamisella mennään tää alku ja pikkuhiljaa, kun edetään niin siirryn etupalkkaan tässäkin. Kaaret tulee sitten aikanaan alkuun ja loppuun :)

Tällaista meillä. Mulla alkoi elämäni ensimmäinen ansaittu TALVIloma :) Onpas kivaa! Maanantaina kööri ottaa suunnan Kolille laskemaan ja hiihtelemään. Torstaista eteenpäin vaikutamme taas kotosalla. Viikonlopulle on sitten edessä ekat kisat 5 kuukauteen (!!!!) sekä valmennusta Adan kanssa. Kaikkea tätä odotellessa.



3 kommenttia:

Jaana kirjoitti...

Olipa kiva nähdä Raiku tänään! Hieno koira, upea rakenne ja huippuluonne, ainakin miten vieraaseen ihmiseen suhtautui:-) toivottavasti ehditään joku päivä hallille yhdessä! Ja yhä kutsu tulla Myssyllä ratsastamaan on voimassa:-)

Hansku kirjoitti...

Kuulostaa nuiden Adan vatsapurujen kuvailu ihan samalta miten Ilona käyttäytyy sillon tällön. Alkaa venytteleen ja näkee, että vatsaan pistää kovasti. Menee yleensä ohi alle 15 minuutissa. Siihen auttaa lähes aina Antepsin, mitä saa just apteekista. Neutralisoi vatsahappoja, ehkä? :D Ja se, että antaa ruokaa säännöllisesti :)

AnnA kirjoitti...

Jaana: Joo, Raikun luonne on ainakin aivan ihana. tykkään siitä todella paljon :) Kyllä me voitais yrittää hallille joku päivä ihan yhdessä. Nyt tällä viikolla ehkä ei, mut sit esim. ens viikolla, keskiviikko olis vapaata..?!?

Hansku: Joo mä oon kans miettiny sitä Antepsinia et pitäis joku kerta kokeilla. Nyt on kyllä menny näissä vatsa-asioissa oikein hyvin ja säännölliset ruuat on auttanut paljon :)