perjantai 27. toukokuuta 2011

Epätasapainoinen nainen Neulamäen metsässä ja Raikun treenit

Siis voi jeesus! Käveltiin eilen ihan kaikessa rauhassa Neulamäessä (Tervaruukilla päin), hiekkatiellä. Koirat oli irti, totta kai. Ainahan ne on.. :) Raiku ja Ada meni jotain 20 m mun edellä, kun mutkasta tuli nainen. Naisella ja koirilla oli välimatkaa jotain samat 20 -30 m. Kutsuin koirat rauhassa luokse ja ne tulikin hetimiten. Samassa alkaa akka huutamaan hysteerisenä, et "laita ne koirat kiinni, laita kiinni ne koirat äkkiä". Eka olin, et mitä ihmettä, mut sitte tajusin et joo, varmaan naikkonen pelkää nyt näitä. Raiku päästi muutaman haukku pyrähdyksen hämillään naisen huudosta. Otin koiria kiinni ja samalla yritin rauhoitella, et ota ihan rauhallisesti, ei tässä ole mitään hätää. Koirat on kiinni ja kävellään siinä sitten vastakkain ja nainen vaan papattaa, et "on se kumma kun ihmiset vaan pitää koiriaan irti vaikka koirien pitäisi olla kiinni. Kauanko oot käyny täällä? (-no niin kauan kun oon asunu) ..Voi kamala, on se kyllä kumma juttu, tiesitkö, että koirien pitää olla aina kiinni ja korkeintaan metrin mittaisessa hihnassa? Sama se ollaanko täällä vai kävelytiellä". Tässä vaiheessa alkoi jo meikällä keittää sen verran yli, et en kyennyt sanomaan mitään (ja tuskinpa se olis mitään auttanutkaan). Koko tämän papatuksen aikana tuijotin vaan naista hölmistyneenä, ja yritin olla, et jaa, joo, just niin, vai niin (välillä yritin, että hengitä ja rauhoitu jo..). Hölömö ämmä, päästään vialla se oli! Toivotin vaan loppuun rauhallista lenkkiä ja jätin papattamaan siihen tielle. Kyllä kiehutti!! Kävelin 10 askelta ja päästin porukan jälleen irti. Ja sinneppä ne paineli riemukiljunnan kera jatkamaan lenkkiään. Ja aiomme muuten lenkkeillä samaan malliin jatkossakin :)

Tänään treenattiin Raikun kanssa. Uutena juttuna muuri, joka toimi hyvin. Hyppytekniikkaa mentiin neljällä hypyllä, jossa osa rimoista vinossa. Hyvin haki hyppyjä, vaikkakin musta sen tyyli oli alkuun melko etupainotteinen. Kun korjasin viimeistä väliä pitemmäksi, tämä parani. Sai paremmin jalat alle ja tilaa ponnistaa.

Meillä oli kahdeksan esteen treeni, jossa oli yksi 90 asteen kulma hypyillä. Tämä tehtiin valssilla ja tajusin, et tällaisia valsseja ollaan tehty.. No aika vähän. Valui muutaman kerran käden taakse, mutta tarkemmalla (lue kiirreettömällä) ohjauksella homma sujui. Pakkovalssi oli hyvä. Yksi ongelma löytyi mutkaputken jälkeiseltä hypyltä. Hyppy oli suoraan ja siltä tuli kääntyä 180. Takaakiertoon lähti. Moonta kertaa. Vaatii treeniä nämä erottelut suoran hypyn ja takaakierron välillä. Loppujen lopuksi, kun otin toisen käden merkiksi mukaan, homma sujui oikein hienosti. :)

Puomiakin otettiin ja prkle. Kerran tuli keskeltä puomia alas. :( En yhtään tiedä miksi. Tässä alkoi vauhtia olla melko paljon, joten veikkaanpa syyn löytyvän koordinaation pettämisestä. Mokomakin! Kaikki tuntui olevan kunnossa, joten otimme uudelleen muutaman kerran. Kaikki hyvin. :) Viimeisillä kerroilla oli huomattavissa jo oikein lupaavaa itsenäistä 2on2offin tarjousta. Lopetimme parhaaseen suoritukseen.

Sitä vaan mietin tässä, et kuinkahan on. Raikun asento on nyt sellainen et seisoo etujalat melko pitkällä maassa. Tuleekohan tästä mahdollisesti myöhemmin ongelma? Onko paikan pitäminen kovassa vauhdissa hankalaa? Toisaalta kuvittelisin, et tämä on koiran fysiikalle kaikkein edullisin tapa. Ainakin siinä vaiheessa kun sama siirtyy A:lle.

No mutta, näin meillä taas. Huomenna näyttelyyn. Huih! Laitanpas arvostelua sitten tänne..


Raiku 1-v



Ada

2 kommenttia:

Iitu kirjoitti...

Tuollaisia samanlaisia ihmisiä löytyy myös täältä Mikkelin lenkkipoluilta (ja varmasti joka kaupungista), mutta onneksi on myös paljon niitä mukavia ihmisiä jotka jaksavat hymyillä. Meillä ainakin koirat saa kulkea niin pitkään vapaana kunhan kontrolli säilyy. :) Antaa ei-koiraihmisten papattaa.

Mia kirjoitti...

Voi hyvää päivää tuon naisen kanssa! :D Onneksi ei olla itse siihen koskaan törmätty, jään odottelemaan ensitapaamista ..

Onnittelut tähän samaan syssyyn ERInomaisesti pikkumiehestä! :) Ja tuo Raikun nassu tuossa(kin) kuvassa, on se vaan niin <3