sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Maaliskisat

... Kisattiin tänään Kikan tallin maneesilla Siilinjärvellä. Talven toiset kilpailut ja mukaan mahtui niin hyviä kuin heikkojakin pätkiä...

EKA RATA:
Oli siis agirata. Ellille muuten oikein lennokas (oli pienessä ruumiissa aika paljon pakkautunutta energiaa) rata, mutta harmittavasti 5 vp kepeiltä. Kepeille tultiin 90 asteen umpikulmassa ja mä vein valssaamalla koirani kakkos väliin... Pöh! Muuten selvitettiin matkalla jo monta sellasta huhuh-tilannetta, niin sit menin sössimään tollasen helpon kohdan. Yksinkertaisesti ajauduin niin lähelle keppejä et Elli tajusi ne liian myöhään... Mut kyllä me tällä radalla koettiin sellanen Ahaa-elämys, että ainakin päätettiin, et enää ei yritetä saada kontakteja Ellille nopeemmiksi längillä. Ei vaan onnistu, sillä Ellillä on liian lennokas tyyli mennä.. Musta tuntuu, et sille on mahdotonta opettaa hiipiminen..Sille tulee paineen alla sellanen loikka sinne alastulolle, et on aina liian tuuripeliä, et osuuko vai eikö osu.. Nytkin hyppäsi, mutta tuli alas niin että takajalat osui vielä kontaktille.. Puomilla ainakin näin. A on toinen juttu sillä längillä oon saanu sitä reippaammin painumaan alas. Mutta siis puomilla siirrymme takaisin vanhaan tuttuun käskytys-semi-pysähdykseen ;)

Ada loisti ensimmäisellä radalla. Vauhtia oli härrällä todella hyvin ja kontaktit mentiin raivokkaasti, mutta malttoi valua alas asti. Molemmat. Kepit otin lähettämällä yksin pujotteluun ja sit leikkaamalla seuraavalla hypyllä ja toimi kyllä kuin unelma. Varmasti noiden nopeiden kontaktien ansiosta voitto napsahti luokan nopeimmalla ajalla. Hiphei! Olinpa ylpee tytöstäni.

TOKA RATA:
Oli agirata tämäkin. Teemana oli taas pitkälti samat slide-törkki-jutut kuin ekallakin radalla. Puomi oli keskilvaiheen jälkeen suoraan kohti putken väärää päätä ja tämä kohta koitui aikas monen kohdalla kohtaloksi..
Ellin kanssa saatiin rutistettua nolla vaikkakin pakka hajosi juuri tuolla puomilla. otin tällä kertaa kontaktit vanhan kaavan mukaan ja olihan ne hitaammat, mutta ainakin virheettömät. Puomilta meinas karata sinne väärään päähän putkea, mutta kiljaisu pelasti.. taas.. ;) Tosi tyytyväinen olen tuohon rataan muuten. Aan kontakti oli tosi hyvä ja homma sujui kuin tanssi tonne loppuun asti. Toiseksi viimeisellä esteellä yritin vielä Jaakotusta suoran putken jälkeen (120 astetta), mutta pipariks meni ja Elli pyrähti akselinsa ympäri.. Tuli vähän turhaa aikatasoitusta. Tältä radalta sitten 2.sija Katin ja Taikan jälkeen.

Ada lähti taas kuin tykin suusta ja otti tosi hienon Aan. Yhdessä työnnössä puikkasi väärälle puolelle estettä ja siitä eka vitonen. Jatkettiin täysillä ja sit tuli se puomi... Adan ensimmäinen kontaktivirhe oli totta. Videolla näkee, et jään liian taakse käskyttämään "alas" --> Ada kattoo mua ja tulee vauhdilla yli kontaktin. Oon melko varma, et jos olisin vaan reippaasti liikkunut eteenpäin niin virhettä ei olisi tullut.. harmittaa kyllä vähän, mutta toisaalta tämä vahvisti käsitystä siitä kuinka jatkan Adan kontaktien kanssa.. Madallan länkiä ja pakotan sen hiipimään pidempään.. voi olla että jätän namipalkan maasta pois ja siirryn käskyyn ja kehuun/naksuun. Joo näin mä teen.. Jatketaan siis harjoituksia;)

Ensi viikonloppuna suuntana Tampere. Katotaan, mitä siellä paljastuu..

2 kommenttia:

Mia ja Hippu kirjoitti...

Heih! Piti tulla kurkkimaan (ku googlettamalla tein blogin löysin), et miten tein tän päivän kisat meni :) En vaan saanu itteäni sängystä ylös aamulla, et oisin raahautunu kisoja enää tänään kattoon ja olihan sitä eilenkin siin jo muutama startti nähtävänä (vaiks ei tiettykään tän päivän tasosia).

Hienostihan teillä oli menny (ei sillä, et se yllättäs) :) ! Me suunnataan puolestamme huomenna illalla hallille pallon kanssa ja toivotaan ihmettä (sehän tietysti tapahtuu muutos ihan yksissä treeneissä kokeilemalla, joo ;D). Törmäilemisiin ja harkitkaahan hauvojen kanssa sitä ens lauantain lenkkiä! :)

Mia&Hippu

Mia ja Hippu kirjoitti...

P.S Linkitin tein blogin mein blogiin, toivottavasti passaa :)