sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ystävänpäivänä..

Ihan ensinnäkin oikein loistavaa Ystävänpäivää kaikille lukijoille ja ystäville :)

Me vietettiin iltapäivä kisaten Varkaudessa yhden startin verran (TR-kisa). Mineissä koiria oli 21 ja medeissä 32. Perjantain treenit eivät lupailleet kovin hyvää kisaa ajatellen varsinkaan Ellille. Elli oli vähän laiskalla tuulella ja kehitteli treeneissä kaikkia omia pikku kuvioita.. Mutta kai se niin on, että huonot treenit pohjalla takaa paremman kisamenestyksen :)

Ekana Varkaudessa kisasi medi koirat (jännää oli mennä Adan kanssa eka). Tuomo Pajari oli laatinut aika kivan radan, mitä kyllä sadattelin ennen rataantutustumista.. Se näytti inhottavammalta kuin oli. Alkuun kova vauhti kahdella suoralla hypyllä, sitten loivasti renkaalle josta koira piti saada heti pois linjasta putkeen (tai sitten joutui auttamattomasti A:lle, jonka alla putki oli). Putkesta hypyn kautta suoraan putkeen, jonne koiran piti osata mennä pimeestä kulmasta itsenäisesti, sillä ohjaajan oli pakko olla jo menossa kohti keppejä tai muuten oli paniikki. Kepeiltä mentiin hypyn kautta n. 90 asteen kulmasta A:lle (tämä oli hieman inha kohta sillä matkaa oli paljon ja koira piti ehtiä suoristamaan jotta sai turvallisen linjan kepeille)... Niin ja siellä oli alla se putki... A:lta käytiin peränurkassa vähän heittämässä sylkkäriä ja valssailemassa ja sitten tultiin puomin kautta loppuun -> suoraan hyppy, n.120 astetta suoraan putkeen (joka oli sen alussa olleen putken kanssa ihan samassa linjassa n. metrin päässä), ja putkesta 90 astetta maalihypylle. Hyllyjä tuli paljon ja niistä suurin osa alussa, kun koirat paineli A:lle eikä putkeen, sitten siinä keskellä kun koirat menikin putkeen eikä A:lle ja lopussa, kun koirat menikin lähtöhypylle, joka oli suoraan linjassa puomilta lähdettäessä ja n. metrin päässä siitä putkesta, jonne lopussa oli mentävä.. Aika sekavaa selitystä, mutta yrittäkää ymmärtää.. Videollakin nää radat olisi, mutta en oo vielä purkanu kameraa tähän hätään :D

Mutta siis. Molemmille koirille sain nollat ;) Ada voitti medit ja Elli oli kakkonen mineissä. Ellin aika oli n. sekunnin nopeempi kun Adan, joten ihan omalla tasollaan Ada ei tänään painellut. Mutta todella tyytyväinen olen molempiin! Elli syttyi taas kisaan ihan eritavalla kuin treeneihin :) Vanha konkari tietää milloin ollaan tosissaan! Ellin rata oli suoraviivainen ilman mitään ylimääräistä, paitsi että Hyl oli todella lähellä, kun neiti ei lähtenyt mun sylkkäriin mukaan niin hyvin kuin piti ja meinasi valua esteen väärälle puolelle -> kiljaisu, ja koira "pysähtyi" samantien ja ymmärsi yskän -> tilanne oli pelastettu, mutta sillä seurauksella että hävisimme voittomme Kaylle ja Akille :D Mutta TR-pisteitä ropisi. Huh! Siltä osin saavutus :D

Adan kanssa oli makeeta mennä taas, se kun yrittää ihan kympillä ja hyvä raivo oli päällä. Sillä kuluu aikaa vielä siihen kouhotukseen, kun pitää yrittää sinkoilla "pois raiteilta" ja rytmittäminen vielä hieman hankalaa. Lisäksi lopussa pyörähdys putken jälkeen vei aikaa. Ilman sitä, olisivat olleet Ellin kanssa samoissa ajoissa. Niin, ja kaatuihan se vielä kerran siellä peränurkassa, joten olisi Ada ollut oikeesti nopeempi kuin Elli. Niin sen piti ollakin ;)

Kontakteista vielä. Nyt oli ekat kisat meidän länkitreenien aloituksen jälkeen ja oli mukava huomata, että varsinkin Adan kohdalla tyyli oli kohillaan. A:n kanssa saadaan vielä hioa enemmän (tuli n 40 cm korkeudelta alas), sillä olisin halunnut Adan tulevan vielä yhden askeleen alemmas. Puomi oli erittäin hyvä! Tuli alas kovaa, himmasi pikkuisen samalla liikkuen koko ajan ihan puomin loppuun asti! Hyvä! Kaipaan siihen vielä hieman hallittavuutta kontakteilta lähtöjä ajatellen, mutta vauhti on nyt ihan mallillaan.
Elli taasen teki kanssa kyllä reippaammat kontaktit kuin normaalisti, mutta silti sillä on se tietty tyyli, millä se tulee alas. Ja tähän valitettavasti kuuluu sellanen hyppy loppuun. Kisoissa teki sen jälleen. Tuli kyllä hyvin alas, mutta en ehkä uskaltaisi sille tehdä toista kisaa perään vedättämällä -> luultavasti loikkaisi ylempää... Luulenpa, että jos en ala keksiä nopeaan sille parempaa keinoa, niin palaan ihan siihen alkuperäiseen käskytykseen. se on toiminut tähänkin asti, mutta nopeutta kaipaisin lisää.. Mietitään ja kokeillaan vielä... :)

Mukava oli kisata pitkästä aikaa ja hyvä mieli jäi molemmista koirista :) mieltä lämmitti myös tuomarin kommentit palkintojen jaossa: "tuo sinun jalkatyöskentely pitäisi saada nauhalle, kun se on niin tehokasta" ja Gumplerin, joka oli kuvaamassa, kannustus "Tykkäsin todella paljon molempien kanssa työskentelystä. Tänä vuonna vaan taas kohti Itävaltaa". Hyvä, että mun hyvä fiilis välittyi muillekin. Mutta ennenkaikkea oli kiva nähdä taas agikavereita, joita ei näin talviaikaan tahdo nähdä liian usein.

Tapaillaan taas kentillä kevään mittaan;)

Ei kommentteja: