maanantai 15. kesäkuuta 2009

AGILITY SM-2009, TORNIO

Tattadadaaaa!...

Torniosta kotiin tuomisina: ELLIN SM-HOPEA !! :D

Olipahan hienoakin hienompi SM-viikonloppu Torniossa. Matka oli pitkä, mutta kannatti lähteä (eihän sitä oikeasti edes kahta kertaa miettinyt ;). Nyt se vihdoin toteutui. Kauan kaivattu ja tavoiteltu SM-mitali on nyt roikkunut minunkin kaulassani ja ollaan saatu Ellin kanssa seisoa yhdessä SM-mitalikoirakoiden kanssa palkintokorokkeella <3
Huikea tunne! Minun rakas, ihana, temperamenttinen, elämäni koira!

Lähdettiin matkaan kohti Torniota perjantaina heti aamusta. Matka sujui hyvin, jopa Ada matkusti koko matkan rauhallisesti ilman pahoinvointia. Hieno pentu!
Torniossa käytiin viemässä tavarat vuokramökille ja suunnattiin iltakisoihin.

Kilpailupaikka oli hieno ja alustakin tuli pikkuhiljaa tutuksi viikonlopun aikana. Perjantai-illan kisat meni molemmilla koirilla hyvin. Ellille ihan kohtuu hyvä nollarata. Alusta oli selvästi oudon tuntuinen, sillä se viimeinen raivo jäi puuttumaan. Sija kuitenkin 4. Adakin teki nollan, paria valumista ja pientä kiljaisun kera pelastettua tilannetta lukuun ottamatta oikein hyvä rata. Kontaktit hyvät. Adalle sija 5.

Sunnuntaina oli vuorossa joukkue kisa. Meillä oli minijoukkueena (HUPU) 1. Sanna ja Peto, 2. Kati ja Taika, 3. Sanna ja Neleh ja 4. minä ja Elli. Sanna otti heti Pedon kanssa kepeiltä vitosen ja myöhemmin valitettavan hylyn. Kuitenkin hyvä ja sujuva rata muuten. Valitettavasti myös Kati ja Taika hyllyttivät puomin kontaktivirheen jälkeen. Päästiin sitten Sannan kanssa tekemään hyvät pohjatreenit ennen sunnuntain yksilöitä. Molemmille rennot ja napakat nollat. Elli alkoi jo tuntua omalta itseltään alustalla ja aikakin oli vertailukelpoinen, kympin sakissa oltiin. Joukkueen tulos siis lopulta HYL.

Medijoukkueessa meillä oli: 1. minä ja Ada, 2. Johanna ja Elmeri, 3. Katri ja Olli sekä 4. Elisa ja Iitu. Meillä oli Adan kanssa pohjalla oikein napakka nolla, mutta sitten ihan lopussa, puomille tultiin suorasta putkesta vinossa kulmassa ja vaikka sain koiran melko suoraan puomille, ei töppöset pitäneet vaan Ada putosi ylösmenolla alas. Korjasin, mutta pakka oli jo sekaisin ja seuraavan muurin vein vahingossa väärältä puolelta. Johanna ja Elmeri tekivät ihan hyvän nollan (vähän yliaikaa). Katri ja Olli sortuivat kepeillä virheisiin. Elisa ja Iitu tekivät muuten näpsäkän nollaradan, mutta keppien aloitus hupsahti väärälle puolelle. Heillä kuitenkin ihan hyvä aika. Sijoistus oli lopulta jossain 10. jälkeen.
Erityisesti jäi mieleen Tornion Kennelkerho mineissä. He uusivat hienosti vanhan mestaruutensa. Paljon Onnea heille!

Lauantai koitti sitten harmaana, mutta aamusta ei kuitenkaan satanut. Koko viikonlopun kauhukuvat keinonurmen kastumisesta kuitenkin alkoivat siintää mielessä. LÄhdettiin Ellin kanssa n.30. koirakkona ja meidän ollessa karsinassa odottamassa vuoroa se sade sitten alkoi pikkuhiljaa... Radallelähtiessä oli hyvä fiilis. Olin varma siitä, mitä menen tekemään ja se tuotti tulosta. Hyvä lataus ja komia nolla. Se riitti lopulta hyppyradan voittoon! Meillä siis piikkipaikka finaaliin. Erot kärjessä tosin hyvin pienet, joten tuo voisi muuttua äkkiä.. Sade kesti oikeastaan koko miniluokan loppuu asti. Ikävää, kun kaikilla ei ollut samanlainen mahdollisuus hyvään tulokseen liukkaan alustan takia. Monet koirat menivät vaarallisen näköisesti nurin. Mm. Carolina ja Kerttu menettivät finaalipaikan varmasti liukkauden vuoksi. :( Kyllä SM - tasoisten kisojen tulisi olla sisätiloissa...

Medeille laitettiin kurvipaikkoihin hiekkaa pidikkeeksi ja tämä helpotti varmasti paljon. Sadekin onneksi lakkasi eikä sitä enää loppu päivänä juuri näkynyt. Ada lähti 40. kieppeillä radalle. Adalla on varmasti valeraskautta juoksujen jälkeen, se on ollut normaalia löysempi ja rauhallisempi. Yritin tsempata sen kuntoon radalle ja onnistuin. Normaali Ada alkoi löytyä vihdoin. Hyvä ja nopea rata, mutta persjättö jäi vajaaksi suoran putken jälkeen ennen okseria ja siitä kielto. Olin kuitenkin tyytyväinen. Odotin, että ei päästä enää finaaliin ja se olisi ollut ok. Sija kuitenkin 47.

Elisa ja Iitu ottivat harmittavan kiellon eivätkä mahtuneet 50 parhaan joukkoon (sija 51!:( ). Essi kuitenkin loisti ja heille nollalla 9. sija. Jes, hyvä paikka finaalissa.

Mineille rakennettiin mukava rata, jossa sai mennä kovaa, mutta koiraa piti koko ajan hallita hyvin. Finaalissa nähtiin monia HUPUn pareja. Heistä parhaat sijoitukset tekivät Kati ja Taika (9.) Hienoa! Huippua, että niin moni koirakko nähtiin finaalissa asti!

Lähdettiin Ellin kanssa siis hyppyradan jälkeen kärjestä. Eroa Janneen ja Toffeen oli kuitenkin hyvin vähän. Vaan noin kymmenys. Tiesin, että nyt olisi mentävä pirun kovaa ja onnistua nappiin. Sain hyvän latauksen. Todella hyvän. Siitä yleisöstä vaan saa niiiin paljon energiaa. Ja vielä se, että yksi unelma oli nyt siinä ihan tarjottimella. Rata meni todella hyvin. Oli oikeesti yksi parhaita agilityratoja meiltä ikuna. Kontaktit oli niin nopeet, mitä me voidaan ehkä tehdä tällä hetkellä. AInoa pikku lipsahdus oli puomin jälkeen ennen keinua. Siinä Elli meinasi lukita viereisen hypyn, mutta onneksi sain sen pään käännettyä nopeasti. Keinulla jäi pikkasen liian ylös, mutta muuten rata oli ihan nappi. Maaliin tullessa olo oli epätodellinen.. Ei tiennyt riittikö aika voittoon vai ei. Ihmiset huutaa ja taputtaa.. Kuuluttajat kerran huusi jo, että Anna ja Elli voitti. Ihmiset ryntäsi halaamaan ja minä yritän siinä samalla palkita ja halata Elliä. Tilanne oli ihanan kaaoottinen :D Kiitos kaikille ihanille ihmisille! Pian selvisi lopullinen järjestys: 1. Toffe, 2. Elli ja 3. Kay. Kulta vaihtui hopeaan, mutta ei haittaa!! Tämä oli jo sellainen saavutus, että huhhuh! :) Kunniakierros ja valokuvia.. Mahtavaa!

Tästä oli kuitenkin palauduttava nopeasti sillä medien rataantutustumiset oli aluillaan ja Adan kanssa olisi vielä puristettava. Toivoin vain Adalle hyvää rataa ja kunnollisia kontakteja. Nyt neiti jo kävi sopivan kuumana. Puri pohkeesta ja haukkui: oli oma itsensä. Sain alun menemään hyvin kepeille asti. Siitä pituuden jälkeen liian löysä hypylle ohjaus --> kiersi takaa vaikka piti mennä suoraan. Tämän jälkeen pakka hajosi ja tapahtui kaikkea hassua. Sinkosi vielä putkeen ja sellasta. Puomi oli loppusuoralla ja vaikka yleisö huusi ja taputti pikkuneiti osoitti omaavansa hermojen hallintaa ja napautti nätin puomin kontaktin. Hienoa! Nyt näin, että Adalla kestää pää varmasti tulevaisuuden tiukkojakin paikkoja, se on vaan minusta itsestäni kiinni. Hyvä kokemus tulevaisuutta ajatellen! :)

Elisa ja Essi lähtivät hyvältä paikalta, mutta valitettavasti A:n alastulo ei taas kisatilanteessa toiminut. :( Valitettavasti Hyl. Essi oli kyllä vinkeen näköinen kesätukassaan ja sai kyllä varmasti kaikkien sympatiat puolelleen - kuuluttajat mukaan lukien :D

Mahtava viikonloppu ja paljon hienoja elämyksiä agilityn parissa. Ensi vuonna sitten Vantaalle :)

Tässä vielä luokkien sijoitukset:

minit: 1. Toffe, 2. Elli, 3. Kay, 4. Shokki ja 5. Nekku (huomatkaa, että sijat 2.-5. ovat shelttien hallussa). Aivan erityis onnittelut Karoliinalle ja Shokille, he tekivät upean nousun sijalta 14. sijalle 4.!!! Wau! ;)

medit: 1. Frodo, 2. Koko, 3. Saima, 4. Taavi ja 5. Sumu

maksit: 1. Vimma, 2. Hitti, 3. Mari, 4. Hello Kitty ja 5. Raija

Palataan.. Lataan tänne kuvia ja videota, kunhan kerkiän.. :) Finaaliradat on tosin jo nähtävissä kisojen omilla sivuilla.

9 kommenttia:

Fightersborders kirjoitti...

Anna sä olet ihan Kone ja Elli ihan mielettömän hyvä koira!! :) Onnea hopeasta!!!

Ja illalla treenaamaan:)

Sanna ja PetoLauma

Pirkko kirjoitti...

Suuren suuret onnittelut hopeasta!

Jonna ja Nella kirjoitti...

Hurjan huisat onnittelut hienosta tuloksesta :)

Seurailinkin noita teidän tuloksia pitkin viikonloppua. Ja jännitin kuis käy. Varmaan olet supertyytyväinen kisoihin molempien koirien osalta :)

Aki Korhonen kirjoitti...

Suuret onnittelut vielä tätäkin kautta! Hyvin pidettiin taas shelttien mainetta yllä. :) Mitäs myö sille Jannelle keksittäis ensi vuonna? :)))

AnnA kirjoitti...

Juu, sheltit jyrää! ... Aki, kyllä se Jannen päänahka vielä voitetaan.. :D Vaikka ei sillä. Janne on aika kone ja sille on aina vaikia pärjätä.. Mutta onneksi hyppärillä sai edes vähän näpäytettyä ;)

Mia kirjoitti...

ONNEA viä tätäkin kautta!! :D Eiköhän Sm-hopea ole sellanen asia, ettei siit liikaa voi onnitellakaan :D

Näkyilemisiin!

Mia&kumpparit

- Tuija - kirjoitti...

Anna ja Elli ootte ihan mahtava pari ! tsemppiä karsintoihin ja varmasti tuun kannustamaan taas äänijänteet pihalla ; )....tää kyllä puolustaa myös bordereita vaikka ONNITTELEE shelttejä ISOLLA kädellä ; ) ..ja se on totta - Janne on kone.

LauraHannele kirjoitti...

Paljon onnea SM mitallista.

Jarno kirjoitti...

Haa onneksi olkoo hopeasta ! Ja minäpäs bongasin teidät Torniosta ! Näitä juttujanne on kiva lukea, joten linkittelin teidän kivan blogin! Hyvää kesää ja onnea tuleviin kisoihin !