lauantai 9. tammikuuta 2010

Uusi Vuosi - Uudet kujeet

2010 on jo hyvää vauhtia käynnissä, ja täälläkin pikkuhiljaa palaillaan elämän normaaliin rytmiin. Nyt vaan kevättä ja kesää odottelemaan. Kaameita pakkasia ollut! Kovasti toivon, jotta pakkaset hellittäisi ja pääsisi ulkoilemaan taas kunnolla. Jäälle olisi mahtava päästä kävelemään ja hiihtelemään snoopyjenkin kanssa ;)

Uuden vuoden kunniaksi Adan valioarvo virallistettiin- vihdoinkin! :) Nyt pitäisi laittaa vireille Ellin hyppyvalioarvon hakemukset.. Jahka ennätän. Kaikki aikanaan...

Tiistaina polkaistiin Adan kanssa käyntiin tämän vuoden treenit. Kuusi viikkoa taukoa oli tehnyt koiralle toivon mukaan hyvää. Kauhulla odottelen, milloin sen diipadaapa-valeraskaus näyttää kyntensä myös agikentällä. Pientä haaveilua oli ilmassa jo nyt silloin, kun ei tehty mitään. Nuunuu keräili väliajoilla matosta namuja ( rasittavaa!!).

Oikeestaan harkat meni oikein hyvin. Meillä oli kontaktipainotteiset treenit. Päätöksiäkin tehtiin. Mullahan on ollut koko ajan vähän epävarmaa, et miten jatkan Adan puomin kanssa. Juosten, pysäyttämällä vai miten.. No, NYT yritin tehdä päätöksen. Harjoittelemme puomin niin, että palkkaa ei ole ainakaan maassa. Käytäntömme tulee olemaan se, että Ada tulisi kovaa alastulolle ja ottaisi asennon, jossa etutassut käy maassa. Sillä samalla sekunnilla vapautus ja seuraavalle esteelle. Näin pyrin siihen, että harkoissa ja kisoissa suoritustyyli säilyisi mahdollisimman samana, eikä palkkauksestakaan tulisi ongelmaa. Apuna käytän naksua. Tulen vaatimaan täydellisen pysäytyksen ja odotuksen tietyllä käskyllä, jolloin paikallaan on maltettava odottaa vaikka ohjaaja tekisi mitä. Alamme harjuutella! ;)

Elli tosiaan pitää taukoa vielä Tammikuun. Käytiin eilen fyssarilla, joka löysi triggereitä oikean lavan puolelta sekä lantiosta jäykkyyttä. Elli sai "sähköä" ja perusteellista hoitoa. Lisäksi kotiin tuomisina lisää jumppaohjeita. Koissu vastasi hoitoon hyvin ja silminnähden nautti olostaan. Lantio tuntui heti paremmalta ja triggeritkin kuulemma lähti liikkeelle. :) Tärkeintä saada nyt tuo pikkueläin kuntoon, jotta Ellikin pääsee taas lempi puuhiinsa agikentälle!

Ei kommentteja: